Večeras je u Zenici održana press konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnjeg duela kvalif. za EURO protiv Lihtentašjna.

Selektor Meho Kodro obratio se prisutnim novinarima.

Na samom početku je kratko prokomentarisao situaciju sa suspenzijom Anela Ahmedhodžića.

“Ne bih sada pričao o tome. Imamo meč sutra i želim da pričamo o pozitivnoj energiji u timu. Radimo tri, četiri dana i igrači rade odlično. Nakon meča protiv Islanda ću otvoreno pričati o tome. Želimo dati prioritet onome što vrijedi u ovom trenutku, a to su igrači i sutrašnji susret.”

O meču sa Lihtenštajnom:

“Mi smo ovih dana radili na tom pitanju. Sutra ćemo izaći ofanzivno. Znamo šta nas čeka i znamo da imamo ekipu protiv nas koja ima kvaltiet sa novim trenerom. Čvrsto igraju u sistemu 3-5-2. Linije su uske i neće biti lagano to probiti. Kod nas je ambijent u ekipi dobar.

Igrači prihvataju ono što smo pričali. Vjerujem u kvalitet naših igrača. Mi možemo podići našu igru na viši nivo. Naravno, sutra očekujemo pobjedu. Favoriti smo i moramo to prihvatiti”, kaže Kodro i dodaje:

“Plan je da idemo utakmicu po utakmicu. Skoncentrisani smo samo na sutrašnji susret. Ipak, ja sam ubijeđen da ova ekipa može da igra puno bolje.

Nastojat ćemo da oslobodimo igrače od nekog grča u kojem se nalaze. Vrlo mi je teško da, kada analiziram naše igrače, da shvatim da imamo samo tri boda.

Želimo da imamo prepoznatljivu igru. Imamo igrače i ekipu koji su mogli osvojiti više bodova. Rezultatski, mislimo samo na sutrašnju utakmicu, pa ćemo onda vidjeti šta dalje.”

Duel BiH – Lihtenštajn igra se od 20,45 sati u Zenici.

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16