Samir Muratović (47) će najvjerovatnije član stručnog štaba novog selektora BiH Mehe Kodre (56), saznaje Reprezentacija.ba portal.

Muratović je bivši bh. reprezentativac, u dva navrata bio je sportski direktor Tuzla Cityja, a prema našim saznanjima Kodro ga odabrao za jednog od svojih pomoćnika.

Prethodno je radio u Austriji sa omladincima Sturma iz Graza, a bio je i pomoćni trener ekipe Gratkorn.

Samir je nedavno boravio i u Sloveniji gdje se susreo sa sadašnjim sportskim direktorom Sarajeva Senijadom Ibričećem te kapitenom BiH Edinom Džekom.

Povod je bio duel Konf. lige između Maribora i Fenerbahcea, za koji nastupa Džeko, a Muratović je sa tribina pratio spomenuti susret.

Zanimljivo da je karizmatični Muratović prije dvije godine u razgovoru za Reprezentacija.ba portal kazao da bi volio jednog dana da bude na nekoj funkciji u reprezentaciji BiH.

“Posjedujem UEFA-inu Pro licencu, zainteresovan sam svakako da jednog dana budem na nekoj funkciji. Bilo bi glupo i ludo od mene da očekujem da mi povjere neku od reprezentacija, ali kao pomoćnik sigurno da mogu pomoći. Ako me jednog dana budu trebali, bit će mi zadovoljstvo. Nije nužno ni obaveza”, kazao nam je Muratović u januaru 2021. godine.

Inače, u stručnom štabu Mehe Kodre ostaće trener golmana Siniša Mrkobrada koji je radio i kod Faruka Hadžibegića te kondicioni trener Almir Seferović.

FS BiH bi uskoro trebao i zvanično saopštiti kompletan stručni štab selektor Kodre.

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16