Jučer je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da je Sergej Jakirović (46) napustio Rijeku i postao novi trener zagrebačkog Dinama.

Jakirović je tri dana pred meč play offa Konf. lige između Rijeke i Lillea odlučio da napusti ovaj klub i preuzme najtrofejniji hrvatski klub.

Zanimljivo da je Jakirović prije samo mjesec dana bio jedan od kandidata za novog selektora BiH, ali je odbio Zmajeve zbog planova sa Rijekom.

Ponuda Dinama je bila sigurno bogatija. Kao izazov i podatak u CV-u, ali i finansijski – jer je Jakirovićev angažman iziskivao odštetu na račun NK Rijeka. Navodno, Dinamo je morao platiti 100.000 eura za Sergejov angažman.

“Kao prvo želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrirani.

Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome.

Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i kao što ću uvijek reći, izbornički posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu.

Isto tako i ovoga puta sam u medijima istaknuo da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne natpise želio sam se javno očitovati i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu”, poručio je Jakirović početkom jula ove godine.

Ipak, očigledno da je Dinamo za Jakirovića bio bogatiji izazov, pa je nakon potpisa sa Dinamom izjavio da se u dva sata kupao u moru, a već u tri je bio novi trener kluba iz Zagreba.

“Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. Jednostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas nogomet, jednostavno ponuda i potražnja.

Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren nogomet”, rekao je Jakirović za zvaničnu stranicu Dinama.

Sergej će debi na klupi Dinama imati već u četvrtak u duelu play offa Europa Lige protiv praške Sparte.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16