Košarkaši BiH poraženi su od Poljske sa 72:76 u finalu pretkvalif. za Olimpijske igre.

Zmajevi se nisu uspjeli plasirali u kvalifikacije, a selektor Adis Bećiragić govorio je nakon utakmice za zvaniÄnu stranicu KS BiH.

“Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju, ovu državu. Opet se javljamo se iz Poljske poslije finala gdje smo utakmicu izgubili u zadnjim sekundama. Sve se vrtilo otprilike oko jedne lopte.

Kada pogledamo Äitav turnir, od poÄetka do kraja smo svakog dana igrali sve bolje i bolje. Momci su dali svoj maksimum, svako u svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im dali vremena. Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, da se malo duže uigraju.

Svjesni smo apsolutno promjene generacije i naÄina igranja, s obzirom da ekipa je dugo igrala sa John Robersonom i prvi put igrala u jednoj drugoj formaciji gdje je vrlo teÅ¡ko za kratko vrijeme promijeniti naÄin igre. Zahvaljujem se opet svim igraÄima koji su u kratkom vremenu i u velikom procentu uspjeli promijeniti naÄin igre.

Dobili smo joÅ¡ dva nova igraÄa koji su uÅ¡li u rotaciju, Amar Alibegović i Luka Garza. Sve u svemu žao nam je Å¡to nismo proÅ¡li jer smo, koliko god je Poljska zaslužila, i mi smo. Mislim da smo se Äak i doveli u situaciju da pobjedimo, ali smo loÅ¡e odigrali zadnju minutu.

O suÄ‘enju ne možemo da priÄamo. Mi nemamo pravo da se žalimo, možemo biti žalosni jer ipak samo trebamo da gledamo svoje greÅ¡ke”, kazao je selektor.

(Reprezentacija.ba)