Košarkaši BiH poraženi su od Poljske sa 72:76 u finalu pretkvalif. za Olimpijske igre.

Zmajevi se nisu uspjeli plasirali u kvalifikacije, a selektor Adis Bećiragić govorio je nakon utakmice za zvaničnu stranicu KS BiH.

“Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju, ovu državu. Opet se javljamo se iz Poljske poslije finala gdje smo utakmicu izgubili u zadnjim sekundama. Sve se vrtilo otprilike oko jedne lopte.

Kada pogledamo čitav turnir, od početka do kraja smo svakog dana igrali sve bolje i bolje. Momci su dali svoj maksimum, svako u svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im dali vremena. Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, da se malo duže uigraju.

Svjesni smo apsolutno promjene generacije i načina igranja, s obzirom da ekipa je dugo igrala sa John Robersonom i prvi put igrala u jednoj drugoj formaciji gdje je vrlo teško za kratko vrijeme promijeniti način igre. Zahvaljujem se opet svim igračima koji su u kratkom vremenu i u velikom procentu uspjeli promijeniti način igre.

Dobili smo još dva nova igrača koji su ušli u rotaciju, Amar Alibegović i Luka Garza. Sve u svemu žao nam je što nismo prošli jer smo, koliko god je Poljska zaslužila, i mi smo. Mislim da smo se čak i doveli u situaciju da pobjedimo, ali smo loše odigrali zadnju minutu.

O suđenju ne možemo da pričamo. Mi nemamo pravo da se žalimo, možemo biti žalosni jer ipak samo trebamo da gledamo svoje greške”, kazao je selektor.

(Reprezentacija.ba)