Željezničar i Borac u subotu na Grbavici od 20,45 sati igraju derbi meč trećeg kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija FK Borac, a prisutnim novinarima obratili su se trener Vinko Marinović te defanzivac Maks Juraj Ćelić.

“Stadion će biti pun i biće dobra atmosfera. Utakmica je izuzetno bitna, i Željezničaru i nama, tako da očekujem duel pun taktičkog nadmudrivanja. Smatram da smo u dvomeču sa Austrijom, izuzetno kvalitetnom ekpom, odigrali veoma dobro. Cilj nam je da taj intenzitet i kvalitet igre zadržimo u prvenstvu.

Moramo popraviti koncentraciju u bitnim trenucima, kada se lomi utakmica. Ukoliko to uradimo rezultat neće izostati. Uvijek u derbiju odluče detalji, a nama je bitno da imamo tim koji će da radi svih 90 minuta. U tih 90 minuta uvijek se pojavi neki pojedinac koji odluči utakmicu, a nadam se da će to sutra biti na našoj strani.” rekao je Vinko Marinović i osvrnuo se na Željezničar:

“Željezničar je kroz utakmice na međunarodnoj sceni pokazao kvalitet. Igrali su dobro protiv teških protivnika. Oni imaju mentalnu snagu, pogotovo na domaćem terenu na kojem je izuzetno teško igrati.”

Svoje mjesto u zadnjoj liniji Borca ponovo će da zauzme i Maks Juraj Ćelić.

“Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe. Dobro treniramo, dobro radimo. Mnogo je novih igrača, tako da će to vremenom izgledati sve bolje i bolje. Možemo samo napredovati. Uvijek igračima treba vremena da se uigraju, upoznaju, da osjete jedan drugog. To se ne može napraviti preko noći, a mi smo na dobrom putu.” rekao je Ćelić.

Sutrašnji derbi direktno prenosi kanal Arena Sport.

Utakmicu će suditi Aleksandar Njegomirović.

Tabelu, statistiku i raspored Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16