Pripreme ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine, prvi put pod palicom novog selektora MiloÅ¡a Pavlovića, bit će okonÄane danas, saopÅ¡teno je iz KS BiH.

Ovom prilikom Å¡ef struÄnog Å¡taba naÅ¡eg nacionalnog tima raÄunao je na sljedeće igraÄice:

Milica Deura, Sanja Radulović, Elma Feukić, Lejla Omerbašić, Amna Isaković, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Danijela Mitrović, Azra Nikšić, Ana Leko, Jana Guska, Ajla Hidić, Dragana Domuzin, Anđela Šipka i Marija Kešeljević.

Selektor Pavlović je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio na treninzima reprezentacije u Hadžićima.

“Odradili smo ovaj mini-kamp od 1. do 8. avgusta. Sve djevojke koje su participirale predstavljaju mlaÄ‘u grupu igraÄica, ako izuzmemo Milicu Deuru i Lejlu OmerbaÅ¡ić. Vrlo sam zadovoljan Å¡to sam imao priliku da vidim taj podmladak i igraÄice koje tek treba da uÄ‘u u reprezentaciju.

Postoji i grupa igraÄica koja nije uÄestvovala na ovom okupljanju, ali sigurno će biti praćene i prvom prilikom će se naći na nekom od spiskova. ViÅ¡e sam nego zadovoljan pristupom treningu, djevojke su vrijedno radile, imajući u vidu i malu tremu, jer smo prolazili kroz upoznavanje i neke sistemske stvariâ€, kazao je Pavlović te dodao:

“Djevojke su ispunile oÄekivanja, s tim u vezi moram biti zadovoljan. OÄekuje nas puno rada. Nadam se da će nas služiti zdravlje i da će koÅ¡arkaÅ¡ice u svojim klubovima imati dovoljan broj minuta, kako bi rasle kao igraÄi i kako bismo ih ukljuÄili u reprezentacijuâ€.

(Reprezentacija.ba)