Nekadašnji kapiten U21 BiH Goran Karačić (26) plasirao se sa turskom Adanom u treće pretkolo kvalif. za Konf. ligu.

Fudbaleri Adane Demirspor su u dvomeču drugog pretkola eliminisali rumunski Cluj ukupnim rezultatom 3:2.

Karačić je u prvom susretu, koji je završen rezultatom 1:1, branio svih 90 minuta, a i u večerašnjoj pobjedi od 2:1 je bio na golu Adane.

Akintola i Ndiaye su pogađali za Adanu, dok je jedini gol za Cluj postigao Mogos.

Adana će u trećem pretkolu igrati protiv Osijeka.

Inače, Goran je nekadašnji prvi golman i kapiten svih mladih selekcija BiH koji spletom okolnosti nikada nije debitovao za A reprezentaciju BiH.

Sa Zrinjskim je 2016. godine bio prvak BiH, nakon čega odlazi u Adanaspor.

Od prošle godine je u Adana Demirsporu. Povrede su malo usporile njegovu karijeru, no čini se da je ona ponovo na pravom putu. Prošle sezone je iskorištavao odlično svaku dobijenu šansu, pa je bio i u timu kola Superlige nakon pobjede nad Istanbulsporom 2:0 kada je odlično branio i zaradio ocjenu 8.9.

Adana Demirspor ga je ugovorom vezala do 2025. godine, a uz novog trenera Patricka Kluiverta nadati se kako će imati veću minutažu.

Zanimljivo klub je ove godine doveo i legendarnog Nanija, a i on je debitovao protiv Cluja.

Prije godinu i pol u razgovoru za Reprezentacija.ba prisjetio se dana u reprezentaciji.

– Igrao sam od najmlađih dana za BiH i naročito me raduje što sam i dan-danas veliki prijatelj sa skoro svim tim momcima koji su u to vrijeme bili tu sa mnom. A život nas je razbacao na sve strane. Žao mi je što nismo otišli na neko veliko takmičenje, a mogli smo, pogotovo je bila sjajna ta generacija u U21 selekciji gdje su pored mene bili još Menalo, Memija, Gojak. Demirović… Ma, top! Mogli smo više, definitivno.

Je li tačno da ste imali i ponudu da branite za Hrvatsku?

– Postojali su neki kontakti, ali ja sam čovjek koji se od malena veže za nešto i nije mi imalo smisla da mijenjam reprezentaciju. Vezao sam se za moje prijatelje. Ne žalim.

(Reprezentacija.ba)