Reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni koÅ¡arkaÅ¡ Portlanda, Jusuf Nurkić, u subotu se oženio, a veliko vjenÄanje obaljeno je u Dubrovniku.

Svadbi je prisustvovao veliki broj zvanica, kako ljudi iz njihovog privatnog života tako i brojna poznata lica iz svijeta estrade i sporta, među kojima su bili Dino Rađa, Enis Bešlagić, Tarik Filipović, Petar Grašo, Amar Gegić, Anfernee Simons i drugi.

No, Nurkićev otac Hariz tu nije bio, a, kako je liÄno rekao za Avaz, u trenucima najveće sinove sreće, odluÄio je otvoriti duÅ¡u i prvi put progovoriti o nesuglasicama sa sinom s kojim ne razgovara posljednjih pet godina.

“Eto, dokle je to doÅ¡lo. OthraniÅ¡ dijete, digneÅ¡ ga na noge, poÅ¡aljeÅ¡ u svijet, a onda poÄinju utjecati drugi faktori, tako da, vjerovatno, nisam bio rado viÄ‘en gost na tom vjenÄanju. Možda zbog svega toga kako su me predstavljali, kao monstruma koji je, kao, pretukao 14, 15, 20 ljudi, pa se, vjerovatno, i moj sin stidio svega toga. Morao bih zahvaliti Kristoferu Kolumbu jer je otkrio Ameriku i Enesu TrnovÄeviću jer je otkrio mog Jusufa. Uz to moram zahvaliti i svojoj supruzi, poÅ¡to je i ona, u neku ruku, doprinijela tome da nas dvojica nemamo kontakt”, kaže za Avat Jusufom otac i dodaje:

“Boli me to Å¡to Jusuf ne spominje koliko mu je u odrastanju pomogao nastavnik Muhamed Umihanić zvani Muho, kojem se nikada nije javljao, a s kojim je napravio prve sportske korake. Za njegov uspjeh bio je zaslužan trener Ozren Selesković, potom direktor Osnovne Å¡kole „BaÅ¡igović“, koji su mu pomogli da „prohoda“ u sportskom smislu, pa profesor Kamberović u srednjoj Å¡koli. Znate, kada se konj osedla, svako može da ga jaÅ¡e. NajviÅ¡e je, opet kažem, utjecao Enes, s obzirom na to da se vodio samo novcima.”

“Prije pet godina sam imao emboliju pluća i Jusuf mi tada Äak nije doÅ¡ao u bolnicu. Nije me nikad pitao imam li ja Äime kupiti lijekove koje moram piti zbog te embolije. Dabogda on imao bilione, a ne milione, ali, ako ima nesporazum, mora se razgovarati. Tada su i nastale nekakve nesuglasice, ne znam ni ja, iskren da budem, zbog Äega. NeÅ¡to se naljutio, ne vidim razlog. Ja sam Äitav život posvetio borbi za porodicu. Ipak, u životu se ne vrati sve onako kako zaslužujete.”

Cijeli intervju sa Jusufovim ocem proÄitajte ovdje.

Nurkićev otac je prošle godine govorio za naš portal.

(Reprezentacija.ba)