Najtalentovanija bh. fudbalerka Maja Jelčić (19) nova je fudbalerka milanskog Intera.

Maja u redove Intera stiže iz SFK 2000 Sarajevo za koji je prethodnih nekoliko godina igrala sa mnogo uspjeha.

UEFA je krajem 2022. godine uvrstila Maju na popis 10 najtalentovanijih fudbalerki Europe.

Iz SFK 2000 Sarajevo navode da je njen prelazak u Inter potvrda izvrsnog rada kolektiva ovog kluba kada je u pitanju razvoj mladih igračica.

Maja je u protekloj sezoni ženske PL BiH postigla čak 41 gol.

“Zahvalna sam na pruženoj šansi da nastupam za SFK 2000 Sarajevo u protekle četiri godine, a naročito trenerici Samiri Hurem, kojoj dugujem mnogo. U redovima SFK 2000 Sarajevo naučila sam puno toga, postala igračica, ali prije svega sam naučila kako biti čovjek.

Odlazim sa osvojene tri duple krune, mnoštvo golova, nastupa u Ligi prvaka i zaista sam presretna što sam imala priliku nastupati za ovaj klub, za ovu veliku porodicu. Žao mi je što ne nastavljam dalje put sa sjajnim igračicima, prijateljicama, ali vjerujem da ćemo se opet u budućnosti sresti, a želim im mnogo sreće, uspjeha i imat će moju podršku kao vjerna navijačica SFK 2000 Sarajevo.

Sigurna sam da će i druge fudbalerke slijediti moj put te svoju igračku afirmaciju graditi kroz SFK 2000 Sarajevo, klub koji je zaslužan za ovo sve“, rekla je Jelčić.

Maja je otkrila i da joj je Inter uvijek bio omiljeni tim te da joj je kapiten BiH Edin Džeko još ranije rekao samo najbolje o Interu.

(Reprezentacija.ba)