Luka Modrić (37) se na interesantan način prisjetio nekadašnjeg bh. reprezentativca Safeta Nadarevića (42).

Naime, Fudbalski savez Hrvatske je nedavno organizovao kviz “VatreNI izazov”, a u finalu su se našli Luka Modrić i Mateo Kovačić s jedne, te Bruno Petković i Ivan Perišić s druge strane.

Jedno od pitanja je bilo i o Nadareviću, tačnije Safet je prikazan na ekranu, a Modrić ga je na zanimljiv navčin prokomentarisao:

“Ovo je Nadarević. Mislim da smo dobro prezime rekli. Uh, taj dobro ‘cipa'”, kazao je Luka.

“Cjepanjem” je Modrić opisao česte čvrste i nekada i grube startove po kojima je Nadarević bio poznat, ali i uvijek omiljen kod svojih navijača.

Inače, Nadarević je u igračkoj karijeri nastupao za Krajinu, Jedinstvo, Sarajevo, NK Zagreb te Eskisehir.

Za A selekciju BiH odigrao je 30 mečeva.

Nadarević je krajem juna ove godine postao novi trener Bratstva iz Bosanske Krupe.

“I u Zagrebu je bilo lijepo, tri puta su me birali u najbolju momčad sezone, a to mi je na kraju i donijelo transfer o kojem sam sanjao. Eskišehirspor koji je tad tek ušao u Superligu došao je u Zagreb s namjerom da gleda Mensura Mujdžu, a na kraju izabrali su upravo mene. Praktički sam sebi sam završio transfer. Tamo je bilo neopisivo. Kada sam tek došao mislio sam da čekaju neku zvijezdu, a ne mene, jer je skoro 5.000 navijača bilo na aerodromu, televizijske ekipe… Tad su kroz glavu prolazili svi oni teški trenuci koje sam doživio u životu. Patnja se isplatila.” prisjetio se prije nekoliko godina igara u Hrvatskoj Safet Nadarević u zanimljivom razgovoru za Reprezentacija.ba koji možete pročitati ispod.

(Reprezentacija.ba)