FK Sarajevo europski put u novoj sezoni počinje gostovanjem u Gruziji protiv Torpeda iz Kutaisija.

Torpedo, koji je prošle sezone osvojio Kup Gruzije, od 19,00 sati na svom terenu dočekuje našeg predstavnika.

Nekadašnji golman Sarajeva Dino Hamzić (35), koji je trenutno član Igmana, branio je šest godina u Gruziji.

Četiri godine je bio člane ekipe Chikhura, a dvije godine je branio upravo za Torpedo Kutaisi.

Prije dvije godine je u razgovoru za Reprezentacija.ba govorio o ulaganju u fudbal u Gruziji, Torpedu, ali i samoj državi.

“Ovdje je zanimljiv fudbal, napreduje iz godine u godinu. Sve je skroz drugačije u odnosu na našu zemlju, od samih finansija, pa nadalje… Život? Ma, po sigurnosti Gruzija je među prvim zemljama u svijetu. Kriminala gotovo da nema.

Po tradiciji Torpedo je kao Sarajevo. Navijači su sjajni, infrastruktura također, a glavni cilj nam je izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja. Imamo dobru ekipu i vjerujem da smo u stanju to učiniti”, kazao nam je tada Hamzić i osvrnuo se na infrakstrukturu:

“Napravili su baš mnogo novih stadiona. Ovaj u Batumiju podsjeća na Bayernovu arenu, stvarno je fenomenalan, a na nivou su i ostali.

Godišnje se naprave u prosjeku dva-tri nova stadiona. Ovdje je dobra stvar što mnogo finansijski pomaže Savez koji do jedne granice pokriva plaću igrača, bonuse za osvojene poene… Svi klubovi dobiju određenu cifru, a sada je na njima hoće li na to dodati još nešto.”

(Reprezentacija.ba)