Uoči sutrašnje utakmice sa Luksemburgom održana je press konferencija na kojoj je govorio kapiten Edin Džeko.

Kapiten Zmajeva je hvalio Luksemburg i najavio težak meč.

“Svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo pričali da oni više nisu reprezentacija koja je bila prije 10 godina. To su pokazali nekoliko puta i ovdje u Zenici i u Slovačkoj. Očekujemo tešku utakmicu, ali spremni smo.”

O tabeli i igrama Slovačke kaže:

“Tek su prošle tri utakmice. Pogled na tabelu nije baš najbolji. Slovačka je pobijedila na Islandu, izgubili su dva boda od Luksemburga. Pokušat ćemo pobijediti, uzeti tri boda u utakmici u kojoj su Slovaci izgubili dva. Najbitnije je da nakon zadnje utakmice budemo gdje želimo biti. Po meni nije zabrinjavajuće.

Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice onda ne trebamo ni igrati. Imamo tri boda, očekivali smo više, ali treba da pogledamo da je u dvije utakmice falilo dosta igrača. Situacija nije zabrinjavajuća, sve je u našim rukama. Sutra je ključna utakmica” te je dodao:

“Mlađi igrači moraju preuzeti odgovornost. Od njih se sada mnogo očekuje. Zadnjih godina smo dobili dosta mlađih igrača. Barišić me je oduševio, može biti bitan na poziciji gdje smo stalno u deficitu. Na nama iskusnijim je da im pokušamo pomoći što više možemo. Nema više mladih i starih, moramo svi pokazati na terenu. Nema straha, ali imamo respekt. Svjesni smo kvaliteta. Ta zadnja utakmica protiv njih nam je bitna za sutra. Igramo kući i moramo dati ono što se očekuje od nas.”

Novinari su Džeku pitali i za transfer:

“Od srijede sam sigurno na odmoru”.

Utakmica BiH – Luksemburg igra se u utorak u 20,45 sati na Bilinom polju uz direktan TV prijenos na BHT1.

(Reprezentacija.ba)