Selektor Faruk Hadžibegić požalio se nakon utakmice protiv Portugala kako je svih pet izmjena napravio, kako je rekao zbog povreda, odnosno na zahtjev igrača koji su tražili izmjenu.

Utakmicu su ranije završili Džeko, Pjanić, Kolašinac, Barišić i Hadžiahmetović.

Protiv Luksemburga selektor želi sigurno ekipu koja može biti kreativna u napadu i stvarati šanse u utakmici u kojoj moramo ići na pobjedu.

Takvu utakmicu odigrali smo u prvom kolu u Zenici protiv Islanda kada smo slavili sa 3:0. Zanimljivo, tada u sastavu nije bilo četiri od gore navedenih igrača – Džeke, Kolašinca, Pjanića i Barišića.

Kako se saznaje na povredu se nakon Portugala žalio i Ahmedhodžić, no biće spreman za Luksemburg.

Ostaje da se vidi za koji će se sastav odlučiti selektor.

Ako usporedimo sastav protiv Portugala i Islanda može se reći kako je Miličević “igrao umjesto” Barišića, Gazibegović umjesto Kolašinca, Tahirović umjesto Cimirota, Krunić umjesto Pjanića, Prevljak umjesto Stevanovića i Demirović umjesto Džeke.

Moguće da selektor i po prvi put postavi formaciju sa četiri igrača u zadnjoj liniji, pa da to sve izgleda kao na grafici ispod.

Bilo kako bilo, pred Hadžibegićem je zadatak da napravi tim koji ima svježinu, a koji će imati dovoljnu kreativnost u napadu da stvori šanse i bez rizika savlada Luksemburg.

Svoj sastav možete napraviti na stranici “Moj tim” unutar Reprezentacija.ba.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16