U prvoj emisiji “Centarfor s Makijem” u Salzburgu, ekipa FACE-a je u posjeti jednom od najboljih, najtraženijih i najperspektivnijih bh. fudbalera, Amarom Dedićem.

Amar Dedić u “Centarfor s Makijem”

Amar Dedić je u razgovoru sa Mijajlovićem govorio o svom životom, fudbalskom putu, te su obišli trening kamp i grad Salzburg.

“Sve što se priča, razumijem, ali najbitnije mi je da sam na terenu konstantan, da napredujem… Ne želim se opterećivati nekim stvarima, pa pokušavam balansirati”, tajanstven je Dedić. 

Amar je priznao da nije bilo jednostavno “podnijeti” dolazak Belgijanca Ignacea Van Der Brempta u RB Salzburg 2022. godine, i to na defanzivnu poziciju, ali kaže da je proradio bosanski inat. 

“Imam bosanski inat! Imao sam to u sebi i znao sam da su ga doveli. Znao sam da će biti velika borba! Igrao je Ligu Šampiona, najavljivali su ga. Uvijek sam čvrsto vjerovao u sebe i to je najbitnije jednom igraču!”

U “Centarforu s Makijem”, Amar Dedić je govorio i o svojoj životnoj svakodnevnici. Kako je kazao, vjera čini bitan segment njegovog života, potcrtavajući da ga prakticiranje islama smiruje.

“Najbitnija stvar u mom životu je vjera. Roditelji su me usmjerili i naglašavali da je sve prolazno na ovom svijetu. Brzo sam to shvatio i vjera mi daje snagu, smiri me. Redovno obavljam džuma-namaz i trudim se stizati klanjati”, kaže Dedić. 

Sjajnu reportažu pogledajte u nastavku.

Jusuf Gazibegović u “Centarfor s Makijem”

Marjan Mijajlović je sa svojom ekipom snimio i odličnu reportažu sa Jusufom Gazibegovićem. Boravili su u Grazu, te je Jusuf ovom prilikom otkrio nekoliko do sada neispričanih priča iz svog životnog puta.

“Nikad se nisam nametao, iskoristio sam ponuđene šanse. Provodio sam djetinjstvo u Sapni; to mi je poseban period. Porodica je iznad svega, pa i iznad fudbala!

Roditelji su mi sve omogućili; trčali su s posla kući da me odvedu na trening.

Odrastao sam na bosanski način. Austrija je prelijepa, ali je Bosna uvijek u srcu. Tetovirao sam BiH na tijelu zauvijek! Uvijek sam htio da igram za BiH! Za reprezentaciju treba igrati srcem”, poruka je Gazibegovića.

Sjajnu reportažu pogledajte u nastavku.

(Reprezentacija.ba)