Reprezenativci BiH nastavili su sa pripremama za kvalifikacione mečeve protiv Portugala (17. juni u gostima) i Luksemburga (20. juni u Zenici).

Naš napadač Kenan Kodro (29) govorio je za zvaničnu stranicu o predstojećim utakmicama.

“Čast mi je doći ovdje i mislim da svaki igrač tako razmišlja. Kalendar je malo tijesan, ali tu smo na raspolaganju. Mislim da moramo biti spremni za ove dvije naredne utakmice zbog toga što su važne. Imamo cilj i mislimo da ga može ispuniti.

Fizički se osjećam ok, imao sam nekoliko dana odmora, ali sada moram da sve to nadoknadim. Osjećam se dobro imam iza sebe jednu dobru sezonu. Mislim da mogu pomoći reprezentaciji u naredne dvije utakmice”, kazao je Kodro i dodao:

“Mislim da se u svakoj utakmici moramo spremiti na najbolji mogući način i mislim da protiv Portugala neće biti drugačije. Iskreno, obje utakmice su važne, ali mislim da je susret protiv Luksemburga važniji.

Što se tiče utakmice sa Portugalom, to je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, imaju dobre igrače, ali mislim da protiv njih nemamo šta izgubiti.

Oni su favoriti u grupi i protiv nas, ali u tim situacijama se svašta može desiti. Mi imamo finu reprezentaciju, dobre igrače i zašto da se ne nadamo dobrome.”

Inače, Kodro je za Zmajeve odigrao 12 mečeva i zabio dva gola.

(Reprezentacija.ba)