Danas je na rasporedu jedna utakmica 31. kola Premijer lige BiH, a snage će odmjeriti Posušje i Borac.

Posušje – Borac (17:00 sati, Arena Sport)

Domaćin se nalazi u teškoj situaciji, pretposljednji su na tabeli sa 31 bodom koliko imaju i 9. i 10. na tabeli, ali Posušju raspored do kraja sezone ne ide na ruku. U ovom kolu im stiže rasterečeni Borac koji je već izborio Europu, a potom gostuju Želji i čekaju Velež.

Posušje danas želi na svom stadionu osvojiti tri boda s kojim bi zadržali šanse za ostanak u Premijer ligi BiH, a navijači se nadaju da bi Borac mogao doći sa izmiješanim sastavom. Trener Vinko Marinković potvrdio je da je nekoliko standardnih igrača pod znakom pitanja zbog povreda.

U kolu iza nas, Borac je savladao Sarajevo sa 1:0 dok je Posušje remizirali na Pecari odigravši 1:1 sa Širokim Brijegom.

Kladionice blagu prednost daju gostima. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu Borca. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Branko Karačić, trener Posušja:

“Svjesni smo značaja ove utakmice. Znamo kakav kvalitet Borac posjeduje. Već su riješili pitanje izlaska u Evropu, a gospodin Vinko Marinović je to ovog proljeća kudikamo kvalitenije ‘složio’ nego što su djelovali jesenas. Ali mi se na svom terenu moramo postaviti kao što to Borac radi u Banjaluci – s autoritetom i vjerom da protiv tako kvalitetnog protivnika možemo poboljšati svoje šanse za opstanak u ligi.”

Vinko Marinković, trener Borca:

“Iza nas je serija teških utakmica sa protivnicima koji su se borili za Evropu kao i mi. Riješili smo to na najbolji mogući način, a sada nam predstoje utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak. Sigurno da je i situacija sad malo drugačija, ali isto tako nas čekaju utakmice koje su zaista teške. Međutim, sa naše strane neće biti opuštanja, želimo da do kraja sezone zadržimo ovo drugo mjesto koje imamo, tako da ćemo uraditi sve što se tiče toga, idemo u tom pravcu. Bili smo skoro cijeli drugi dio sezone na tom mjestu. Poslije ovjere plasmana u Evropu, i to je cilj koji želimo da ostvarimo.”

Posljednjih pet utakmica:

Posušje: Tri poraza, jedan remi, jedna pobjeda

Borac: Četiri pobjede, jedan poraz

U prva dva međusobna duela ove sezone slavio je Borac. U Bosanskom Novom je bilo 2:1, a u Posušju 0:2.

Današnji susret se igra od 17:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Tabelu možete pogledati ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16