Sarajevo je jučer poraženo u Banjaluci od Borca sa 1:0, a meč su ponovo obilježile sporne sudijske odluke na štetu gostiju.

Sarajevo je od 44. minute igralo sa igračem manje jer je Muharem Trako dobio dva žuta kartona. U drugom poluvremenu došlo je i do sukoba igrača na terenu, a zbog ulaska na teren drugi žuti karton dobio je i Mirza Varešanović, trener Sarajeva.

Varešanović je nakon meča bio iskren i bez dlake na jeziku.

“Ne bih ništa spominjao o utakmici, mislim da je bh. sportska javnost sve vidjela. Želio bih da čestitam svojim igračima na dobroj igri, herojskoj borbi i ovo je bio jedini način da se mi zaustavimo. Ne želim Borcu da čestitam na pobjedi, uvijek poslije svake utakmice čestitam protivničkoj ekipi na pobjedi, na dobroj igri, ali to ovog momenta ne želim.

Najviše sam razočaran situacijom gdje pomoćni trener Borca, koji je zarađivao hljeb u Sarajevu, psuje mom igraču majku, sa kojim je i radio sa njim u Sarajevu. E to je najveći šamar… Ja dotičnog i ne znam, ne znam kako se zove, ali znam da je pomoćni trener u Borcu.

Vinku Marinoviću svaka čast, to je veliki gospodin, ali njegov pomoćnik je veliki primitivac da mu ja jednostavno ne znam ni ime. Bio je u Sarajevu, jeo je hljeb u Sarajevu, i da psuje majku igraču sa kojim je sarađivao, to je dno dna”, rekao je Varešanović, a nakon pitanja o suđenju burno reagovao i otišao sa press konferencije.

Legenda Sarajeva i Premijer lige BiH, Alen Avdić, nakon meča obrušio se na glavnog sudiju Miloša Gigovića.

“Bijedo bijedna, ser*m ti se u tvoju licencu, pištaljku, itd…Da Bog da ti se vratilo kada ti bude najpotrebnije u životu. Pozdravljam ti najmilije klošaru”, napisao je na Instagramu Avdić.