Sarajevo će u subotu od 20,30 sati na Koševu igrati derbi meč 29. kola PL BiH protiv Širokog.

Tim povodom održana je zvanična press konferencija Bordo tima, a trener Mirza Varešanović je najavio sutrašnji duel.

“Treća utakmica u samo sedam dana. Jako zahtjevan ritam. Čeka nas neizvjestan meč protiv jako dobrog i kvalitetnog protivnika.

Ako se vratimo u prošlost, sve utakmice Širokog i Sarajeva bile su jako neizvjesne do samog kraja, bez obzira gdje se igralo. Imamo dobar niz, želimo ga produžiti jer nas samo pobjeda drži u borbu za Euopu”, kazao je Varešanović.

Trener Sarajeva je odgovoro i na pitanje da li razmišlja o drugom ili trećem mjestu na kojem se trenutno naalzi njegov tim.

“Razmišljamo samo o mjestu koje vode u Europu. Nismo opterećeni da li će to biti druga ili treća pozicija. Trenutno se nalazimo na toj poziciji i tu želimo biti do kraja. Najsretniji bih bio da završimo drugi, ali nećemo se previše time opterećivati.”

Sarajevo je u zadnjem kolu kao gost savladalo lider Zrinjskog sa 3:2.

“Ovo je velika pobjeda za nas, s obzirom da nam je protivnik bio Zrinjski. Mi smo im nanijeli prvi poraz u ovom dijelu sezone i to kada je bilo najslađe.

Ta utakmica nam je prošlost i sada nam je najvažnija sutrašnja. Moramo biti na nivou. U zadnjoj utakmici protiv Tuzle nismo bili na pravom nivou i nadam se da ćemo sutra popraviti utisak”.

Varešanović je govorio i o mogućem sastavu za sutrašnji derbi.

“Danas imamo još jedan trening u 17,00 sati. Imamo rovitih igrača, a imamo tri igrača koji nisu trenirali od utakmice sa Tuzla City. Nakon treninga ćemo odlučiti i napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu.

Nadam se da ćemo pogoditi sa sastavom. Ekipa koja sutra izađe dat će sigurno maksimum da bismo nastavili ovaj niz.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16