Zrinjski je u derbi utakmici 28. kola PL BiH u Čitluku poražen od Sarajeva sa 2:3.

Ekipa Zrinjskog je do ovog duela imala čak 16 vezanih pobjeda, a trener Sarajeva Mirza Varešanović je bio prezadovoljan nakon trijumfa svojih izabranika:

“Rekao sam u najavi da dolazimo po dobar rezultat. Dobro smo analizirali Zrinjski i znali smo kako smo se od prve minute trebali postaviti. Prema naprijed smo stavili jako brze igrače.

Znali smo da ćemo imati tri ili četiri prilike gdje možemo postići gol. To se ostvarilo i čestitam mojim igračima na borbi i na Zrinjskom koji će osvojiti zasluženu titululu”, kazao je Varešanović i osvrnuo se na narednu utakmicu protiv Širokog:

“Mi smo u drugi dio sezone ušli s namjerom da pokušamo izboriti Europu. Zaostajali smo za Širokim 11 bodova i to smo stigli i prestigli.

Sadada ih dočekujemo i želimo ostvariti novu pobjedu.”

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić je čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi.

“Prije svega čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Gledatelji su uživali, a mi smo uživali malo manje. Iako smo imali svoje šanse, nismo bili loši, ali nismo zabili.

Kad se sve zbroji, čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Mi vjerujemo da ćemo na kraju biti prvi.

Prvu meč loptu smo izgubili, ali imamo još pet. Nedostaje nam malo i nadam se da ćemo pružiti protiv Posušja igru kao danas, ali da nećemo praviti greške.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16