INTERVJU/ Nermin Bašić je želio ostaviti sve: Poziv koji sam čekao 18 godina. Zbog fudbala sam dizao kredite, zanemario porodicu… 

Novi trener Želje govorio za Reprezentacija.ba portal

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Rifat
17.04.2023. 10:40

Ubode na kraju u sridu…

Sahbaz
17.04.2023. 10:49

Sretno ti bilo Basicu! Nece ti biti lako jer kod nas samo priznaju bivse fudbalere kao trenere po mogucnosti da su iz Sarajeva. Ostalim koji pokusaju kao treneri kod Zelje ili Sarajeva,od novinara do navijaca samo sapunaju dasku I samo cekaju dva tri losa rezultata I lete. Ista je situacija I sa reprezentacijom samo rotiraju Safet Susic, Hadzibegic, Bazdarevic pa malo neko sa strane samo da se kaze da eto nije sve iz Sarajeva. Veliki respekt navedenim bivsim igracima ali kao selektori pa I treneri u klubovima nisu nista napravili. Velik procenat javnosti I navijaca ne moze razluciti da veliki… Read more »

Sahbaz
Reply to  Sahbaz
17.04.2023. 11:01

Pa I najveci Maradona I Pele pokusali su kao treneri I nista nisu napravili.
Razlucimo karijeru igraca I karijeru trenera ili selektora.
Sad ce nam Hadzibegic ukrasti godinu dvije dok ne svatimo da on to ne zna pa ce opet Safet uletiti I tako u krug.
Prva recenica Hadzibegica poslije poraza od Slovaka bila je “nismo imali svjezine” a izveo prvih 11 identicne kao I 3 dana prije sa istom formacijom.
Pa svakom je jasno da te protivnik analizira, moras uvjek nesto promjeniti makar si u predhodnoj utakmici pobjedio, osvjeziti ekipu kad je utakmica tako blizu predhodnoj.

Anonymous
17.04.2023. 21:46

Sretno novom treneru. Mada treba biti realan da je i predhodnik izvlačio maksimum iz ovog limitiranog kadra, gdje na 6 pozicija treba imati kvalitetnije igrače za nešto više +adekvatne zamjene. Sto puta smo se uvjerili da velika igračka karijera ništa ne znači za uspješnu trenersku karijeru. Augentaler, Mateus, Mehmet Šol, Geri Nevil, Efenberg, Anri, veliki Maradona se i nisu baš proslavili kao treneri. Tuhel, Ivić, Murinjo, Nagelsman, Sari itd. jesu. A neki kao Arigo Saki su čak postavljali trendove i mijenjali fudbal. Btw. Neki mladi Nijemac Domeniko Tedesko vodi A selekciju Belgije. Dosta više proslavljenih sebičnih nesposobnjakovića.

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM