Sarajevo i Željezničar su danas u Trening centru FS BiH u Zenici odigrali 0:0 u zaostalom duelu 18. kola PL BiH.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović kaže da nije zadovoljan rezultatom.

“Naravno da nisam zadovoljan. Spremali smo utakmicu da je dobijemo jer smo ušli s mnogo samopouzdanja nakon Širokog Brijega. Željezničar je želio da rastrza utakmicu i to je uspio. Pokušali su sa preskakanjem igre, a mi smo tražili kroz igru da dođemo do gola. Međutim, to danas nismo uspjeli”, rekao je Varešanović i dodao:

“Svaki drugi derbi je takav. Velika je želja s obje strane da se ne izgubi. Trebala su nam tri boda i dosta bi nam značila. Treba dići glavu i krenuti dalje, odmah razmišljamo o utakmici protiv Veleža.”

Sarajevo je u drugom poluvremenu zaigralo mnogo bolje, a Varešanović je otkrio šta je rekao svojim izabranicima na pauzi.

“Rekao sam da moramo više pokušavati, da imamo bolji protok lopte i kreativnosti u igri. Derbi je specifična utakmica. Najviše utakmica se završi ovim rezultatom, koji nije popularan. Mi smo pokušavali da igrači ostanu hladne glave, ali imali smo samo dva dana odmora. I Željo je igrao dvije u ligi i u Kupu. Vidjelo se da je u prvom dijelu to tromo.”

Za kraj je prokomentarisao odluku da se najveći bh. derbi igra u Trening centru FS BiH i to bez prisustva navijača.

“Ovo je katastrofa. Ovo je za mene besmisleno da se derbi igra van Sarajeva i bez navijača. Isto kao da smo igrali pripremnu utakmicu u Antaliji. Sasvim besmisleno. Preko noći dođe naredba da se igra utakmica bez publike. Mi ne znamo gdje ćemo igrati narednu utakmicu, gostujemo svaki susret.”

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16