Amer Gojak (25) se oporavio od povrede i nedavno je nakon tri mjeseca pauze zaigrao za mađarski Ferencvaroš.

Bh. reprezentativac je za mađarske medije kazao da je jedva dočekao povratak na teren.

“Jedva sam čekao ovaj trenutak. Povrijedio sam se na jednom treningu na pripremama u Španiji, ali na početku nije izgledalo ništa ozbiljno. Ipak, nakon detaljnih pregleda ispostavilo se da je problem veći i trebalo je nekoliko mjeseci da se oporavim. Sada je najbitnije da je sve u redu i da je moja povreda prošlost. Mnogo sam trenirao, imao posebne treninge i treba mi još vremena da uđem u pravu formu”, rekao je Amer.

Ferencvaroš u četvrtak gostuje Bayeru u Leverkusenu u prvom meču osmine finala Europa Lige.

“Bayer je sjajan bundesligaški tim. Za vikend su ubjedljivo savladali Herthu. Zabili su po dva gola u oba poluvremena i moramo biti oprezni. Ipak, uvijek sam bio optimista. Mislim da imamo dobre šanse protiv njih”, kazao je Gojak i dodao da nikada nije u karijeri igrao protiv njemačkog tima.

Amer je otkrio i da će u revanšu na tribinama u Budimpešti biti i njegova porodica.

“Da, imat će svoje mjesto. Postali su veliki navijači Ferencvaroša. Ne prođe ni dan a da ne razgovaram s njima o Ferencvarošu. I oni s nestrpljenjem čekaju ove utakmice. Važno bi bilo da ostvarimo povoljan rezultat u Njemačkoj, a pred našima navijačima igramo za prolaz dalje. Moramo igrati pametno, taktički i biti strpljivi. Ne smijemo biti u panici čak i ako protivnik povede.”

Naš veznjak kaže da je dolazak u Mađarsku bio pravi potez.

“Donio sam najbolju moguću odluku kada sam prihvatio ponudu Ferencvaroša. Osvojili smo prvenstvo, a najvažnije je da smo i ove sezone na prvom mjestu. Ostvarili smo veliki uspjeh i u Europa Ligi, a to niko nije očekivao.”

Za kraj je govorio i o svojoj kćerkici te supruzi.

“Od saigrača i prijatelja sam čuo da je najljepši osjećaj na svijetu kada postanete otac. Sada znam na šta su mislili. Suprugu sam upoznao dok sam igrao za zagrebački Dinamo. Volimo Budimpeštu. Često šetamo i mogu reći da sam presretan.”

(Reprezentacija.ba)