Tuzla City i Velež u nedjelju u Srebreniku od 13,00 sati igraju duel 20. kola PL BiH.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović govorio je za Velež TV o nedjeljnoj utakmici.

“Teška, zahtjevna utakmica iz mnogo razloga. Prvenstvo počinje, borba za što bolju poziciju. Protivnik je kvalitetan i vrlo zahtjevan koji je apsolutno podigao timski duh dolaskom kolege Bošnjakovića. Igrački kadar vrlo kvalitetan i to znamo od samog početka. Ranije su neke druge stvari bile problem, a sad su, imam osjećaj, došli na svoje. Izgledaju vrlo ozbiljno. Zasluženo su prošli Široki u Kupu”, rekao je Jusufbegović i prokomentarisao to što će se susret igrati u Srebreniku:

“Nezgodan teren i za nas je malo neobičan, s obzirom gdje mi treniramo i radimo. Ipak, nećemo tražiti nikakav alibi. Želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu. Bit ćemo spremni i nadam se da ćemo se adaptirati i na protivnika i uslove. Idemo maksimalno spremni i motivisani da odigramo što bolje. Vidjećemo šta će to donijeti.”

Trener Veleža je govorio i o izostancima.

“Nema Bajrića, Ćukovića i Karamarka zbog povreda. Wallace i Lea'i nisu dobili papire. Povest ćemo ono što imamo, ali smatram da igrači koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima utakmice. Važni su oni koji su tu i orijentisani smo prema njima.”

Meč Tuzla – Velež direktno prenosi kanal Moja TV.

(Reprezentacija.ba)