Velež je objavio kako je klub napustio Đorđe Pantelić (23) krilni napadač Rođenih koji je u 21 utakmicu postigao dva gola i jednom asistirao.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Đorđem Pantelićem.

Đorđe Pantelić rođen je 29. novembra 1999. godine u Brčkom. U redove Fudbalskog kluba Velež dolazi 14. juna 2022. godine iz bijeljinskog FK Radnik. Prve fudbalske korake napravio je u Orašju, a jedan dio karijere proveo je u Srbiji gdje je igrao za FK Inđija i Kabel Novi Sad, kao posuđeni igrač FK Vojvodina, u koju je došao pred kraj omladinskog staža.

Ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler navalnog reda u dresu Rođenih odigrao je 21 utakmicu u kojima je upisao dva gola i jednu asistenciju.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Đorđu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima Kluba, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere.” saopštili su iz FK Velež.

Pantelić je započeo u Zvijezdi iz Gradačca, odakle odlazi u VOjvodinu, gdje je bio na posudbama sve do 2021. godine kada se vraća u BiH – u Radnik iz Bijeljine. Odatle je prošle godine prešao u Velež.

Velež su napustili još neki igrači, među kojima i Mehmed Čosić, Dženan Zajmović i Samir Radovac. Lista pojačanja je duga. Iz Austrije je došao golman Osman Hadžikić, iz Hrvatske su na posudbi stigli Laus, Pličanić, Domić i Karamarko, doveden je i napadač sa Solomonskih ostrva Raphael, ali i nekadašnja nada Sarajeva Nedim Hadžić koji je došao iz slovenačkog Radomlja.

>>> Tabelu i raspored Premijer lige BiH pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)