Selektor koÅ¡arkaÅ¡ke selekcije BiH Adis Bećiragić za dva zadnja meÄa kvalifikacija za SP nije pozvao Edi'na Atića i Emira Sulejmanovića.

Bećiragić je na juÄeraÅ¡njoj konferenciji za medije govorio o razlozima nepozivanja, a za Atića je kazao da je u prethodnim susretima “uslovljavao” da igra protiv MaÄ‘arske, ali ne i Francuske.

Atić se danas oglasio na svom Instagram profilu i poruÄio da dok je zdrav nikada neće odbiti poziv.

“Uvijek uz BiH, uvijek uz momke i reprezentaciju! Dok sam zdrav nikada poziv odbiti neću! Kako i do sad tako i od sad. Bit ću uz momke, iako fiziÄki nisam s njima, a svim srcem bih volio da sam tu. Naprijed Bosno i Hercegovino”, poruÄio je Atić.

InaÄe, neÅ¡to ranije Atićev menadžer Miodrag MiÅ¡ko Ražnatović je kazao da se Edin nije odazvao za prethodne susrete zbog povrede.

“Smatram da je neophodno upoznati javnost s Äinjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u novembru te da zbog povrede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rentgenskom snimku je utvrÄ‘en prelomâ€, napisao je Ražnatović u prvoj objavi i naknadno dodao:

“Uslijed prijeloma Edin je propustio viÅ¡e utakmica u periodu od 23. novembra do 18. decembra. Želja igraÄa da nastupa za nacionalni tim nikada nije bila sporna, tako da, ako se želimo poslužiti žargonom, reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju.â€

(Reprezentacija.ba)