Trener Intera Simone Inzaghi najavio je sutrašnji derbi protiv Milana.

Inter i Milan od 20,45 sati igraju duel 21. kola Serije A, a Inzaghi ističe da su njegovi izabranici spremni da pruže sve od sebe kako bi osvojili tri boda.

“Derbi je od velike važnosti za sve nas. Moramo igrati i glavom i srcem. Spremni smo da damo sve od sebe na terenu. Svaki derbi je priča za sebe. Odigrali smo već šest utakmica protiv Milana u zadnjih 18 mjeseci. Osvojili smo dva trofeja u duelima protiv njih, ali smo imali i neka razočarenja u ligi. Došli smo do dijela sezone kada je svaki bod ključan. Znamo šta znas predstavlja ova utakmica.”

Inzaghi je dobio pitanje i o belgijskom napadaču Lukakuu, ali i igračima koji još uvijek nisu spremni.

“Romelu je igrao veoma dobro protiv Atalante i on napreduje. Bit će još bolji kada bude provodio više minuta na terenu. Uvijek sam govorio da ću pokušati dovesti svakog igrača u optimalno stanje kako bi imao njih sve na raspolaganju. Lukaku napreduje, kao i Correa. Sretan sam što su se Brozović i Handanovič vratili”, govori Inzaghi i dodaje:

“Prošle sezone samo su nam dva boda nedostajala da budemo šampioni. Milan je bio prvi. Mi smo i ove i prošle sezone bili bolji u Superkupu i Kupu. Ipak, očekujem da će Milan zaigrati oblje u ligi. Oni su tim koji zaista respektujem.”

Trener našeg Edina Džeke (36) se smatra da sitni detalji mogu odlučiti sutrašnji derbi.

“Ova dva tima su se prošle sezone do zadnjeg kola borila za titulu, igrala u polufinalu Kupa Italije i Superkupu. To su dvije ekipe koje žele igrati svoju igru bez obzira na protivnika. Derbi utakmice su speficične u kojima su ključni određeni detalji. Kontranapad ili neka odluka mogu promijeniti tok susreta.”

(Reprezentacija.ba)