Youtube kanal Bosnische Nationalmannschaft objavio je video intervju sa Muharemom Huskovićem (19), mladim napadačem Austrije Beč, za kojeg se nadamo kako će u budućnosti obući dres Bosne i Hercegovine.

“Nakon velikog interesa fudbalske javnosti za zdravstveno stanje Muharema Huskovića, U21 reprezentativca Austrije, odlučili smo posjetiti njega i njegovu porodicu i uraditi eksluzivni intervju”, stoji u najavi kanala Bosnische Nationalmannschaft.

U uvodu je Husković govorio o teškoj saobraćajnoj nesreći, a kako kaže ničega se ne sjeća.

“Samo se sjećam da smo djevojka i ja krenuli prema mom stanu, od tog momenta se ne sjećam ničega. Probudio sam se u bolnici, rekao sam imam danas utakmicu, mislio sam da mi nije ništa, a onda su mi rekli doktori da je bio udes. Nisam mogao da pomjeram noge, sve mi je bilo zbunjeno, nisam mogao vjerovati”, kaže mladi napadač bečke Austrije.

Husković je dobio ogroman broj poruka podrške, a za najveću podršku izdvojio je svoje roditelje.

“Babo i mama su mi dali mnogo snage, uvijek su bili uz mene i uvijek su mi pomagali. Hvala Bogu što ih imam i što mi toliku pomažu. Nisam se nadao da će me toliko ljudi podržati, pogotovo navijači, moji saigrači, klubovi, dosta mi je to snage dalo i dosta me motivisalo da gledam naprijed. Zahvaljujem se tim ljudima”.

Kaže da je sa Zvjezdanom Misimovićem bio u svakodnevnoj komunikaciji.

“Bio je tu cijelo vrijeme u kontaktu sa mnom, pitao me kako sam, motivisao, dosta mi je to značilo. Džeko, Barbarez, Ibišević, to su igrači koje sam gledao na TV-u, sada mi šalju snimke gdje mi žele sve najbolje, to mi dosta znači, jako sam bio sretan kada sam to vidio”, ističe Husković, a na pitanje na šta ga BiH asocira rekao je:

“Baščaršija, ćevapi, burek, familija, lijepi osjećaji”.

Podsjetimo, Muharem Husković je u oktobru imao saobraćajnu nesreću u Austriji. Inače, Muharem je rođen u Austriji 2003. godine, a njegovi roditelji su porijeklom iz BiH, tačnije Čajniča i Brčkog.

Ofanzivac je u tekućoj sezoni sakupio 13 utakmica za bečku Austriju, a za mladu selekciju Austrije odigrao je četiri meča. Muharem trenutno nastupa za U21 Austriju, ali ima mogućnost, a vjerujemo i želju, igranja za BiH.

(Reprezentacija.ba)