Portugal je jučer poražen od Maroka u duelu četvrtfinala Mundijala u Kataru rezultatom 0:1 i ostao bez plasmana među četiri najbolja tima.

Najbolji igrač Portugala Cristiano Ronaldo se oglasio na društvenim mrežama i istakao da je njegov najveći san bio da Portugalci osvoje titulu.

“Osvojio sam mnoge titule, uključujući i one sa Portugalom, ali smjestiti našu zemlju na prvo mjesto na svijetu bio je moj najveći san. Borio sam se za to, žestoko sam se borio. Davao sam sve od sebe tokom ovih 16 godina u pet nastupa na svjetskim prvenstvima.

Nažalost, jučer se san završio. Ne vrijedi reagovati vruće glave. Samo želim da znate da je mnogo toga rečeno, mnogo toga napisano, mnogo se špekuliše, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila niti jedan trenutak. Uvijek sam se borio za svoj cilj i nikad ne bih okrenuo leđa kolegama i svojoj zemlji”, poručio je Ronaldo i dodao:

“Nema se mnogo više reći da sada. Hvala Portugal, hvala Katar. Bilo je lijepo dok je trajalo. Sada, nadam se da će vrijeme biti dobar savjetnik i da će dopustiti svako donese svoje zaključke.”

Inače, Cristiano Ronaldo je u svojoj karijeri osvojio sve moguće trofeje, a jedino nije bio šampion svijeta sa Portugalom.

(Reprezentacija.ba)