Bivši bh. reprezentativac Elvir Bolić (51) bio je gost Podcasta “Ona druga strana” na FACE TV.

Bolić je pričao o svojoj igračkoj karijeri, vremenu provedenom u Španiji i Turskoj, reprezentaciji BiH, privatnom životu, ali je otkrio i zbog čega ga nema u bh. fudbalu.

Elvir se prisjetio i kultnog gola u dresu Fenera protiv slavnog Man. Uniteda u Ligi Šampiona.

“Turci do kraja devedesetih godina prošlog stoljeća nisu imali nekih velikih uspjeha. Ni reprezentacija ni klubovi. Man. United je tada imao u timu Cantonu, Beckhama, Scholesa i nakon toga su osvojili i dvije titule Lige Šampiona. Kada smo sletili u Istanbul nakon te velike pobjede sve je bilo fascinantno. I danas kad dođem u Istanbul odmah me prepoznaju po tom golu protiv Uniteda. Zabio sam mnogo golova u Turskoj, ali svi me pamte po golu Manchesteru”, kaže Bolić i dodaje:

“Jedina stvar za koju žalim u karijeri je što nikada nisam sa reprezentacijom otišao na neko veliko takmičenje. Sve sam ostvario u karijeri. Bio sam i šampion, osvajao Kupve, zabio mnogo golova i za reprezentaciju.”

Nekadašnji bh. reprezentativac se osvrnuo i na period kada je igrao za reprezentaciju.

“To je bio period stvaranja reprezentacije. To mi sada izgleda sve tragikomično. Nama je bila jedina želja da dođemo i da igramo za reprezentaciju te da probamo stvoriti nešto dobro. Te prve utakmice koje smo igrali, prijateljski meč sa Italijom, pa pobjeda u gostima protiv Slovenije u kvalifikacijama. Bio je taj neki ponos, neka motivacija svih nas da pokažemo cijelom svijetu da se ova država može nositi sa svim reprezentacijama. Teško je bilo, ali i lijepo. Mi smo pokušavali neke probleme da riješimo, ali bilo je veoma teško”, govori Bolić i objašnjava zbog čega ga trenutno nema u našem fudbalu:

“Ja imam neke poglede koji su totalno drugačiji od onoga što sada funkcioniše. Zato me i nema u savezu jer imam svoje ‘ja’. Nikome nisam dužan. Moj dolazak u Čelik ili savez bi bio samo da se napravi nešto dobro. Ipak, to je trenutno veoma teško. Možda jedino da se skupi više ljudi i da nešto probamo. Postoji mogućnost samo da to bude u savezu ili Čeliku.”

(Reprezentacija.ba)