Hrvatska u petak od 16,00 sati igra protiv Brazila meč četvrtfinala SP u Kataru.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić govorio je na zvaničnoj press konferenciji o ovom duelu.

“Ovo će na nas možda biti najzahtjevnija utakmica na dva svjetska prvenstva na kojim vodim ekipu i vjerojatno najteži protivnik. To je susret kao finale u Rusiji, samo što je došo prerano. Nekad te žrijeb pomazi, drugi put ne. Hrvatska je jedina manja reprezentacija koja je nakon velikog rezultat ponovno napravila uspjeh i to je nešto posebno”, kazao je Dalić i osvrnuo se na utakmicu grupne faze između Srbije i Brazila (0:2):

“Srbija je igrala sjajno sat vremena, parirala je i otvarala se dobro. Upala je u zamku kad su počeli biti nervozni. Dok Brazil nije da gol utakmica je bila skoro ravnopravna, potom Srbija nije mogla pratiti ritam i pala je. Mi ne smijemo upasti u nervozu. Moramo biti disciplinovani, vratiti se u blok kada protivnik napada te biti kvalitetni kad imamo loptu kako bismo je čuvali.”

Hrvatski selektor smatra da je Brazil najbolja selekcija na tekućem Mundijalu.

“Brazil je najbolja reprezentacija na ovom prvenstvu. Brža i raznovrsnija od ostalih, a opasnost dolazi sa svih strana, od Raphinhe, Viniciusa ili Neymara. Ako im damo prostora imat ćemo problema. Kad izgube loptu rade visoki presing, ali ukoliko je ne osvoje ponovno za nekoliko sekundi imaju problem. Mi ne smijemo ispadati iz sistema. Ne smijemo im dati puno prostora. Ne treba veći motiv nego kad igraš protiv Brazila u četvrtfinalu. Svako od naših igrača je sanjao kao dijete da igra takve utakmice. Nemamo za izgubiti ništa. Već smo napravili uspjeh. Bolje bi bilo da je to finale.”

Dalić je kratko prokomentarisao i način proslave golova brazilskih fudbalera.

“Imaju svoj način proslave, to ih uveseljava, pokazuju zajedništvo i svoj karakter i to je njihovo pravo. Ne bih volio da moja momčad tako slavi, ali kad oni to radi lijepo izgleda. Je li to nepoštovanje prema protivniku ne bih komentarisao.”

(Reprezentacija.ba)