Selektor Hrvatske Zlatko Dalić izvinio se za izjavu koju je dao nakon duel osmine finala protiv Japana u kojem je njegova selekcija nakon penala prošla u četvrtfinale.

Dalić je kazao da nije bitan umjetnički dojam i da fudbal nije umjetničko klizanje.

To je zasmetalo sekretarici Hrvatskog klizačkog saveza i nekadašnjoj hrvatskoj reprezentativnoj klizačici Meliti Juratek.

“Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg takmičenja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja”, kazala je Juratek i dodala:

“Umjetničko klizanje na listi je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim fudbalerima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti.”

Selektor Hrvatske je istakao da ništa loše nije mislio, a i pojasnio je svoju izjavu.

“Izvinjavam se zbog svoje izjave o umjetničkom klizanju. Nisam mislio ništa loše, čak sam i pohvalio taj sport, koji je težak. Htio sam reći da je u tom sportu bitan dojam, a u fudbalu nije”, rekao je Dalić.

(Reprezentacija.ba)