Srbija je u petak poražena od Švicarske sa 2:3 u duelu posljednjeg kola grupe H Mundijala u Kataru i završila nastup na SP.

Mediji u Srbiji pišu da je glavni sudija Fernando Rapallini iz Argentine propustio dosuditi penal za Srbiju u spomenutom duelu.

“Poslije eliminacije Srbije sa Mundijala u Kataru, svi smo gledali u naše dvorište i tražili vlastite greške. Na sudije nije bilo povika, jer, djelovalo nam je, nije bilo razloga. Međutim, Fernando Rapallini, sudija meča Orlova sa Švicarskom, propustio je dosuditi penal za našu reprezentaciju, a ni VAR nije reagovao”, piše Kurir i citira Dalibora Đurđevića, koji je instruktor FIFA za VAR tehnologiju i koji je bio gost na RTS:

“Da budem iskren, to nismo primijetili jer su nas vjerojatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan pronaći ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj napravljen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka utjecala, a iz drugog da je ruka promijenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće.”

Portal sportske.net tvrdi da je upravo ta situacija iz 65. minute kod rezultata 2:3 za Švicarsku koštala Srbiju ogromne prilike da poravna rezultat.

“Igrala se 65. minuta, Aleksandar Mitrović je bio u šansi za gol, a loptu rukom dodirnuo je stoper Švicaraca Fabian Schär. Sudac Fernando Rapallini, ali i svi pomoćnici u VAR sobi nisu primijetili ovaj detalj i tako su nas koštali ogromne prilike da izjednačimo. Nevjerojatno”, pišu sportske.net.

Inače, Srbija je grupnu fazu okončala na posljednjem mjestu sa jednim bodom i gol razlikom 5:8.

Iz ove grupe u osminu finala su se plasirale Švicarska i Brazil, dok je Kamerun uz Srbiju završio nastup.

(Reprezentacija.ba)