Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zinedine Zidane je uzor našem Miralemu Pjaniću

Uoči večerašnjeg duela Lige Šampiona između Rome i bjeloruskog BATE Borisova, naš reprezentativac Miralem Pjanić otkrio je za zvaničnu stranicu Rome kojih je pet ljudi promijenilo njegov život.

Zinedine Zidane

“Zbog Zidanea sam želio postati fudbalr kad sam bio mlad. Volio sam njegov stil fudbala, odnosno na koji je način igrao utakmice. Za mene, on je bio najbolji fudbaler koje sam ikada gledao. Njegova igra je bila tako elegantna i lijepa, jednostavno sam uživao gledajući ga. Da li sam ga ikad oponašao? Naravno, on je igrao istu poziciju koju ja igram, tako da sam uvijek posmatrao kako on igra i pokušavao uraditi neke poteze koje je on činio na terenu.”

Moj otac

“Moj otac je imao najviše uticaja na moju fudbalsku karijeru. Počeo sam igrati fudbal zbog njega. I on je igrao fudbal. Bio je veoma dobar igrač, ali nije bio profesionalac jer je u to vrijeme počeo rat u našoj državi, pa se nije mogao baviti profesionalno fudbalom. Ali kada sam imao 5 ili šest godina, sa njim sam krenuo na treninge i zavolio ovaj sport. Danas je fudbal moj život i volim ga.”

Moja majka

“Mislim da su moja majka i moj otac napravili osobu od mene kakva sam danas. Bilo je mnogo teških trenutaka u mom životu, više za njih nego za mene. Moji roditelji živjeli su tokom rata u Bosni i Hercegovini i nismo imali ništa kada smo stigli u Luksemburg. Morali su puno raditi kako bi izdržavali troje djece, mene, moju sestru i mog brata. Tako da mislim da su to bile veoma važne stvari koje su oni uradili za mene i uvijek ću biti zahvalan mojoj majci i mom ocu.”

Moj sin

“Niko me ne može nasmijati kao moj sin. On je prekrasan i lijepo je što imam porodicu, to je veoma važno. On je promijenio mnoge stvari u mom život.”

Navijači

“Ne želim da zadnji izbor bude invidiualni, želim da odaberem navijače Rome. Oni su me naučili šta znači biti Romanisa. Ovo mi je peta sezona kako sam ovdje i sada se stvarno osjećam kao Romanisa. Dres Rome nije običan dres. On igra veoma važnu ulogu u gradu Rimu. Sada sam fan ovog kluba i pravi sam Romanista.”

(Reprezentacija.ba)