U ekskluzivnom razgovoru za Velež TV, predsjednik FK Velež Senad Husnić, u čijem mandatu su Rođeni došli do svog prvog poslijeratnog velikog trofeja, govorio je o razlozima kašnjenja rekonstrucije terena stadiona “Rođeni”, odgodi gradskog derbija, očekivanjima od nadolazeće skupštine FK Velež te pružio svoje viđenje polusezone na izmaku.

“Kompleksno je pitanje oko rekonstrukcije stadiona. Nažalost, do kraja jesenjeg dijela neće biti odigravanja utakmica na našem terenu. Teren Rođeni neće biti završen do tog roka. Rok neće biti ispoštovan kako kažu ljudi iz Saveza, ali isto tako kažu i da ćemo dobiti jedan od boljih stadiona u Europi. Mi se nadamo da će to tako i biti”, kaže Husnić o rekonstrukciji stadiona Veleža i nastavlja:

“Velež ima ugovor sa FS BiH o rekonstrukciji stadiona Rođeni. Mi smo i sufinansijeri ovog projekta i dajemo 550.000 KM. To se odnosi na hibrid, odnosno travu. Znamo da je rok radova bio oko 45 dana, pa se vraćamo na famoznu priču da je Velež trebao igrati 5. augusta na svom terenu, pa 17. septembra, a zatim 17. oktobra. Stadionu nedostaje još mnogo stvari, ali se nadamo da ćemo dobiti dobar stadion.”

Predsjednik Veleža se osvrnuo i na odgođeni derbi Veleža i Zrinjskog.

“Lično sam učestvovao u pregovorima oko odgode. To je trajalo nekoliko dana. Gradski derbi je visokog rizika i teško bi ga bilo organizovati u Gabeli. Krenuo sam u dogovor sa ljudima iz FS BiH, pa sam došao na ideju da meč prebacimo u drugi dio sezone. Razmišljali smo da se možda utakmica odigra na našem stadionu, pa da onda izvođač nastavi radove. Ali to je bilo rizično. Na kraju smo se usaglasili sa ljudima iz Zrinjskog da se utakmica prolongira na proljeće. Smatram da je to dobro rješenje.”

Husnić je prokomentarisao i igre Veleža u dosadašnjem dijelu sezone.

“Ja sam čovjek koji u životu nikada nije posebno zadovoljan. Kažem da uvijek može bolje. Na moj upit stručnom štabu i mišljenje da nije to ono što sam ja kao predsjednik lično očekivao i ostatak uprave, oni kažu da Velež već tri, četiri mjeseca trenira u Bijelom Polju i da uslovi nisu za ovaj nivo takmičenja. Utakmice igramo u Gabeli i to iziskuje određene pripreme i to se mora uzeti u obzir. Rezultati možda nisu nešto što bi se moralo zamjeriti, ali realno bi moralo biti više zalaganja i elana. To je moje lično mišljenje, ali ja ovo govorim kao navijač.”

(Reprezentacija.ba)