Potencijalni investitor Fudbalskog kluba Željezničar Eldin Diglisić napokon je doputovao u Sarajevo gdje će ovih dana obaviti razgovore sa čelnicima kluba o budućoj saradnji, saznaje portal Klix.ba.

Diglisić je, kako saznaje Klix.ba, danas boravio na stadionu Grbavica gdje se sastao sa čelnicima kluba i članovima ranije odabrane komisije za pregovore s budućim investitorom.

Biznismen s adresom u Sjedinjenim Američkim Državama je, podsjetimo, krajem juna na redovnoj sjednici skupštine izabran za strateškog partnera kluba.

“Naše težište rada bit će finalizacija ugovora s našim budućim strateškim partnerom – gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke”, najavio je tada aktuelni predsjednik kluba Edis Kovačević.

Diglisić će u Sarajevu boraviti najmanje do petka, a postoji mogućnost da će produžiti svoj boravak te prisustvovati i utakmici Premijer lige BiH između Željezničara i Veleža koja je zakazana u subotu.

(Reprezentacija.ba)