Sloga Meridian i Sarajevo u petak od 18,00 sati igraju utakmicu 14. kola PL BiH, a trener Sarajva Feđa Dudić govorio je za zvaničnu stranicu.

Dudić je na samom početku prokometarisao pobjedu njegovih izabranika u prošlom kolu protiv Borca.

“Mnogo je značila pobjeda protiv Borca na psihološkom planu. Vidim po momcima kao da im je pao teret sa leđa. Vidjeli smo koliko je bilo važno dobiti utakmicu, pa smo u drugom dijelu odustali od našeg plana igre. Kad sada pogledamo utakmicu u globalu, to je na nekih 50 % naših mogućnosti. Puno bolje smo mi igrali neke utakmice, ali nažalost nismo osvajali bodove. Prvo poluvrijeme protiv Borca možemo biti zadovoljni i do postignutog gola, a onda se vidio strah da ponovo ne primimo gol i da se ne desi neka glupost. Igrali smo sa što manje rizika do kraja utakmice. Svjesno je to, to je jednsotavno bio jedini način s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Čestitam i ovim putem igračima. Bio sam u svlačionici prije utakmice , na poluvremenu utakmice i na kraju. Još jednom im čestitam i sigurno je da će nam ova pobjeda značiti”, rekao je Dudić i osvrnuo se na to što je zbog suspenzije sa tribina morao pratiti meč sa Borcem:

“Dosta teško je bilo pratiti utakmicu sa tribina. Vidio sam da se pojavio neki video, da me neko snimao svih 90 minuta i ne bih sebe mogao poznati. Nekako drugačije djelujem na klupi. Sa tribina je to bilo puno teže gledati.”

O sutrašnjem susretu sa Slogom trener Bordo tima kaže:

“Na domaćem terenu u Modriči, iako to nije njihov pravi teren, igraju veoma dobro. Pobijedili su Velež i Zrinjsk i to nam govori da se radi o dobroj ekipi. Kompaktni su, dobro se brane, postave se dobro, imaju prema naprijed Kulenovića koji je među najboljim napadačima u ligi. Tu je Krstovski, Janković i upoznat ćemo momke sa kvalitetom Sloge. Igrali smo protiv njih na početku, ali sada će to biti durgačija utakmica. Respekt Slogi, ali pokušat ćemo ući u pozitivnu seriju i da dođemo do vrha gdje nam je mjesto.”

Trener Sarajeva je potvrdio i da na raspolaganju ima gotove sve igrače te kratko prokomentarisao i utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv Čelika:

“Kuglice su htjele da bude Čelik. Razmišljat ćemo o Čeliku nakon subote, sada smo posvećeni Slogi. Riječ je o renomiranom protivniku sa velikom tradicijom i dobrom ekipom jer oni će sigurno ući u Prvu ligu Federacije BiH. Ovo što trenutno imaju, to je nivo vrha Prve lige FBiH. Čeka nas ozbiljan protivnik i pun stadion. Ne sumnjam da će utakmica privući veliki broj navijača, ali o tome nakon usreta sa Slogom.”

Sutrašnji susret Sloga – Sarajevo direktno prenosi kanal Moja TV.

(Reprezentacija.ba)