Ekipe Zrinjskog i Veleža danas od 17,00 sati odigrat će zaostali meč šestog kola PL BiH.

Obje momčadi su uoči gradskog derbija ostvarile pobjede.

Fudbaleri Zrinjskog su u subotu slavili na Grbavici protiv Želje sa 1:0, a Velež je dan ranije identičnim rezultatom bio bolji od Igmana iz Konjica.

Popularni Plemići su trenutno drugi na tabeli sa 24 boda iz 11 odigranih mečeva.

Momčad Veleža se nalazi na sedmoj poziciji sa 16 bodova nakon 12 odigranih utakmica.

Zrinjski je veliki favorit u današnjem derbiju. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.38 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv gradskog rivala.

“Imamo rovitih, ali nemamo povrijeđenih. Nadamo se najboljem. Igramo na svom stadionu i nadamo se najboljem. Ipak, svjesni smo da neće biti jednostavno bez obzira na stanje na tabeli. Derbi je uvijek utakmica 50:50. Smatram da je Velež u pozitivnom nizu. Imaju dvije pobjede i četiri remija u šest zadnjih utakmica. Veoma je važno u ovoj ligi ne gubiti. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu.”

Amar Osim, trener Rođenih, kaže da njegovi izabranici igraju protiv najboljeg tima u ligi.

“Igramo protiv najbolje ekipe u ligi. Do sada smo protiv svih protivnika imali dobih i loših momenata, ali smo, manje-više, sa svima bili tu negdje. Nismo ni od koga nadigrani, niti smo mi koga nadigrali. Ova utakmica bit će drugačija, jer igramo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Na stranu rezultat i sve to što nosi gradski derbi, ovo će nama biti prilika da se izmjerimo, nekakva mala matura. Ovaj duel će nam mnogo značiti.”

Utakmicu Zrinjski – Velež direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)