Velež je u ponedjeljak u meču devetog kola PL BiH deklasirao Tuzla City sa 4:0.

Trener Rođenih Amar Osim prokomentarisao je za Velež TV trijumf svojih izabranika.

“Neke stvari se nisu poklapale u prošlim kolima, mislim to na davanje golova. U ovom meču smo dva puta dali gol iz prvih akcija u prvom i drugom poluvremenu. Tada je puno lakše igrati. Ekipe u našoj ligi su izjednačene i ko prvi da gol ima veliku prednost. Nadamo se da ćemo u narednim utakmicama imati sličnu situaciju kao i u ovoj. Mi kada igramo lakše nismo toliko loši”, rekao je Osim i prokomentarisao situaciju sa povredama:

“Imamo užasnu situaciju sa Pavićem. On je standardan, veoma dobar igrač i jedini ljevak u ekipi. Bit će teška situacija ako bude s njim ono čega se pribojavamo. Imamo nekoliko igrača koji se sigurno neće uskoro oporaviti. Ipak, ako se budemo svi zajedno trudili da kompenziramo te nedostatke možda ćemo i prebroditi probleme.”

Trener Mostaraca je prokomentarisao i trenutnu situaciju na tabeli.

“Svaka utakmica je novi nemir. Takva je liga. Velež, koji slabo stoji, ima devet bodova, prvi ima 15 bodova i dvije utakmice više. To je malo čudno. Mi očigledno bolje igramo protiv boljih protivnika. Ima nekih razloga koji su logični za to, a nekih ne.

(Reprezentacija.ba)