Bez promjena, BiH neće ni na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiju

Dok smo još u šoku kako smo plasman na Euro 2016 izgubili od “slabije Irske”, “preko noći” nam već dolaze kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Fudbal u Bosni i Hercegovini nalazi se na prekretnici. Ili će Bosna i Hercegovina postati reprezentacija na marginama europskog fudbala poput Moldavije ili Estonije, ili će bh. fudbal postati […]

Povratak na članak
21 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
lovac
23.11.2015. 11:59

Tacno je to sve sto ste napisali ali znali ste to i prije, zasto ovaj portal ranije nije pisao o ovome? To bi bilo preventivno, a ne sada kada je poslo po zlu. Stvari guramo pod tepih kad pobjeđujemo, novinari previse uzdizu manekene i onda samarcina u vidu Irske. I da smo se plasirali ove boljke bi isplivale na povrsinu kad tad.

gusar
Reply to  lovac
23.11.2015. 12:37

nisu zeljeli da kvare atmosferu. Valjda sada imamo vremena prije Estonije da vidimo koji su uzroci losih kvalifikacija

marisol
23.11.2015. 12:00

OD A DO Ž POTPISUJEM

gusar
23.11.2015. 12:35

Dobicemo novi stadion za 30 godina kad pocrknu foteljasi u Savezu i dobijemo ljude koji su sposobni izvest takav projekat.

Here
23.11.2015. 13:00

Joj poreda sve covjek

ja
Reply to  Here
23.11.2015. 13:17

tako je

Alen
23.11.2015. 13:53

Nista novo, problemi koji nas prate od kada je i ove dejtonske Bosne…SVi problemi vode u savez..Dobar savez znaci rjesenje svih ovih problema..Makar u ovom slucaju svi znam na koja vrata se obratiti i od koga traziti odgovornost

sert
23.11.2015. 15:14

Odličan članak, i baš u srž problema. Teško do nekih značajnih sporskih rezultata sve dok selektoru nameću pomoćnika po nacionalnom paritetu i sve dok ne bude imao potpunu nezavisnost u radu. Teško da ćemo u budućnosti naći kvalitetan i dobar igrački kadar za A selekciju sve dok opet ponavljam naše mlade reprezentacije vode nestručan kadar zbog nacionalnog pariteta.

sele
23.11.2015. 17:42

ispade da smo otisli na svjetsko prvenstvo na srecu neku

Nk
Reply to  sele
23.11.2015. 18:35

Moglo bi se reci i pomalo na srecu, jer smo imali nesto laksu kvalifikacijsku grupu.

bosanac
Reply to  Nk
23.11.2015. 18:51

ma ima od toga svega navedenog ali dasu oni malo truda ulozili tih 90 minuta jer su oni dosli do baraza trebalo je samo stisnuti zube ali stose tice administracije ima ih kao dubreta dva entiteta kantona 10 valja to sve podmiriti a samo po 100km dase odbija njima godinu bijo bi stadijon kao i aviva

Dedo-Yupi
Reply to  sele
24.11.2015. 03:23

Pa nije Sele da smo otisli na srecu,,,,to je bijo jedan vrhunac dosta igraca iz te generacije,,,al vidi sad malo sam tok Svjetskog,,,,dobro prva izgubita ,,realno ocekivana,,,druga: Nigerija,,,nemoze me niko ubjediti da je Safet strucan Selektor (ovdje pricam o Selektoru a ne igracu Susicu),,,Ta kobna nasa lijeva strana,,,kad nesto hoce bas sam sjedijo na toj strani,,,To se toliko vidi Sele da smo suplji tuda ta to jedan fudbalski blecak lako uoci al nas Safet “ni mukajet” jeste ponistit nam je go al bez obzira na sve mi smo trebali uci u tu utakmicu samo mrtvi porazeni,,,ako treba poginuti dole ja… Read more »

nightcry
23.11.2015. 18:34

Ovoliki tekst a ćorak – Seleskoviću umjesto patetičnog apela na emocije čitaoca uhvati se svih imena i prezimena odgovornih, uhvati se odgovornosti i objasni je čitaocu, zatim imenuj odgovornog i ako ne maš dokaze , onda bar imaš komentar i pitanje, itd, itd. Inače, Bojane, ovo nije vrijedno čitanja ! A kao šti “lovac” reče, sve ovo ste znali i prije, vi koji sebe vidite kao nekakve novinare – pa šta ste do sad radili ? Evo šta, bili ste smetljari fudbalskog establišmenta, i svo smeće i prljavštine koje su oni proizveli vi “novinar” ste ih pomeli pod tepih (ignorisali).… Read more »

SPORTSKI NOVINAR
Reply to  nightcry
23.11.2015. 20:30

Zaboli nas! I nas i autora

Dedo-Yupi
Reply to  nightcry
24.11.2015. 03:33

Itekako su novinari veliki dio problema ,,,dok dobijemo protivnika ,,odmah ako je malo slabiji kod nas ces prvo procitati od tih tkz novinara “nas Dzeko I Pjana” vise vrijede od citave njihove Repke e tu lezi taj zec sto ce nas dosta puta kostati glave,,,il jos,,sve imamo bolje od protivnika sveeee,,,dojde utakmica a tamo neki Kipar pomrsi racune jednoj tako jakoj Bosni I to u sred Bosne,,,,mila majko ja te sramote,,,sramote koja nas je kostala odlaska na Evropsko,,,,,Heyyy molim ja tebe nosioci grupe,,,,grupe kroz koju smo sa iole profesionalizma mogli proci bez problema al prvo novinarcici pocnu srat pa onda… Read more »

okan
23.11.2015. 18:50

Njemacka je svjetski prvak pa stalno uvodi par novih igraca u tim a mi sa jednim te istim 4 kvalifikacije,ova generacija je istrosena i na zalasku su karijera,treba nove mlade igrace uvodit,trebalo je promjene poslije Brazila ali i u savezu su diletanti,bilo je jasno da Pape vise nema sta da napravi svima jasno osim onim kretenima koji mu dadose novi ugovor..

nightcry
23.11.2015. 18:51

Eh, eto ti ti odgovor: ne sviđa ti se moja kritika na članak – nema objave.
Bravo “portal”, svaka čast, tako se radi, bilo u Savezu, bilo u “novinarstvu”, bilo u institucijama države, predutećima, ….
Ne sviđami se tvoja kritika – vozdra, ne dam Ja da je pročitaju ovi drugi koji me/nas nahvališe do neba….

ngzmhr
23.11.2015. 19:08

Ufff dobar članak do bola.Da konstatiramo stari igrači penzija ovi manekeni marš u 3 pičke materine a pod ruku sa njima i ovaj nestručni kadar u savezu.Nemam ništa protiv pariteta ako Srbi insistiraju na tom mada ne bi trebalo ali nije problem.Ali gospodo draga ako nemate stručnog kadra u RS-u što se mene tiče dovedite ga iz Kanade,Amerike,Srbije nije bitno samo daj rezultat pa izgiboše nam ova djeca a nikad ništa.A tog Nestorovića što bi Srbijanci rekli ma teraj ga bre u 3 pizde lepe materine.Evo prijedlog niste dali A tim Barbarezu nikad dajte mu neku mladu selekciju ja tvrdim… Read more »

Haris
23.11.2015. 20:10

Pa jasno je i pticama na grani da sve dok ne igramo prijateljske kod kuće u BiH na nekom evropsk stadionu, dok ne skratimo prvu ligu i drugu i sve ostale, dok ne budemo sami sebe spuštali i objektivni bili u ocjenama preduslova, nećemo biti neka uspješnija Evropska nogometna sila. Dzaba se udarati u prsa i dokazivati s sebi da ćemo bez ikakvih ulaganja uspjeti. Ibrahimovići, stari i budući su dio nekih drugih škola i podmladaka u koje zemlje u kojima žive budno motre i ulažu sve kapacitete, tako se gradi repka… Ako SAD trenutno nemamo infrastrukturu i škole fudbala… Read more »

samsonajt
24.11.2015. 00:41

The team failed to qualify for the 2014 FIFA World Cup in Brazil which marked the end of Giovanni Trapattoni's tenure as manager. Ireland also fell to a record low FIFA ranking of 59th. The team fell further to a record low of 70th in June 2014. For the next Euro qualifying campaign under manager Martin O'Neill, Ireland finished third behind Germany and Poland, but went on to qualify for Euro 2016 after a 3-1 aggregate win over Bosnia and Herzegovina in the play-offs.

Ljud
24.11.2015. 03:13

Svaka cast. Nisam se nadao ovakvoj reakciji od vecine ljaudi a i od ovog veceg sportskog portala. Djelim ova misljenja toliko dugo da su me neki prijatelji i clanovi familije davno optuzili da ne volim ni repku, ni drzavu. Ali zasto?? Zato sto sam vatreni navijac koji zeli da so uspjesni, da reprezentativci ginu, da nas ne vode mazge u mladjim narastajima, da svenije kroz neki interes. Pokusavam svima da objasnim da se ne trebamo uvijekzadovoljavati mrvicama i moramo zahtjevati vise! I onda te optuze za stvari koje ne vole da cuju iako znas, kao i oni da je sve… Read more »

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM