Tarik Hodžić (70), nekadašnji napadač kluba s Grbavice, ali i ljubljanske Olimpije, Liježa, Galatasaraja… otkrio je za Dnevni Avaz da se bivši predsjednik Senad Misimović neće vratiti u Željezničar.

“Nema govora. Ako bude moguće kupiti dionice FK Željezničar, mislim da bi to Senad uradio. A od povratka na čelo kluba, mislim da nema ništa. Dobro poznajem njegov karakter, nema šanse – nema teorije. Ipak, on je puno napravio na Grbavici, a onda su počela skandiranja: Uprava napolje… Zbog toga je odmah rekao: Doviđenja. I ja bih isto to uradio”, govori Hodžić za Dnevni Avaz.

Kada su u pitanju posljednje promjene na Grbavici, Hodžić je pohvalio povratak nekadašnjeg asa Plavih Edina Ćurića, koji je od 1. avgusta šef omladinskog pogona FK Željezničar.

“Povratak Ćurića je pravi potez. Ipak, on je skoro 25 godina radio u Nizozemskoj koja ima odličnu školu fudbala. To je nešto novo u Želji, mislim da će rezultati njegovog rada biti odlični. Pošto je moj unuk Ajan nedavno počeo da igra u Želji, gledao sam nekoliko treninga nada kluba s Grbavice. Oduševio sam se kada sam vidio kako radi mali Sanel Jahić”, kaže Hodžić i nastavlja:

“Takve treninge nisam vidio na našim prostorima, a zbog unuka sam pratio kako rade mnogi naši treneri koji rade sa mladim. To je takav proces, ozbiljnost, kao da se radi o prvotimcima. Samo da vidite kao igraju sa maksimum pet dodira – osam protiv osam, a peti dodir možeš samo šutnuti po golu. Otkrivanja, lijeva – desna, postavke igre… – sve je na najvišem nivou”, analizira Hodžić.

Nekadašnji napadač Plavih ističe da su Ćurić i Jahić zalog za svjetliju budućnost FK Željezničar.

“Klub čvrsto treba stati iza njih. Mislim da je to jedina šansa Želje, odnosno da ta naša djeca, kao nekada, budu nosioci igre prvog tima. U moje vrijeme, uvijek je najmanje pet juniora potpisivalo za prvi tim. A od tih pet trojica su bili reprezentativci… Nama trebaju igrači iz naše škole. Zbog toga smatram da je angažman Ćurića pravi potez, kao i to da malog Jahiće treba isforsirati kao trenera. Ako treba, ja ću mu pomoći da ode desetak dana u moj bivši klub – u Galatasaraj, i prati treninge. Ponavljam , oduševio me kako vodi ekipu, kako postavlja tim… Pravi profesionlac”, zaključio je Hodžić u razgovoru za Dnevni avaz.

(Reprezentacija.ba)