Treneri Zrinjskog i Željezničara dali su komentar na pobjedu sarajevskih plavih u Mostaru od 1:2.

Mulalić je bio više raspoložen za razgovor, smatra da je ekipa nagrađena za sve što su ispunili od dogovora, ali i za prvi meč protiv Leotara. Jakirović ne prihvata mogućnost da su potcijenili Želju, te najavljuje četvrtak i utakmicu konferencijske lige protiv Tirane.

Novinar MOJA TV primjetio je kako je ovo prva gostujuća pobjeda Želje još od decembra 2020. godine, a Mulalić je odgovorio:

“Nek’ ste vi to spomenuli. Ne bavim se puno statistikom. Ok, niz neki se prati, ali uvijek se mora pratiti neka konstalacija kako se to dešava. Nema veze, hajde, to ćemo ostaviti za neki drugi put.”

“Teška utakmica. Mislim da smo ušli dobro u utakmicu bez neke bezveze, moje mišljenje… Opet jeftino gol primimo gdje smo radili cijelu sedmicu ulaz na prvu stativu Bilbije i tu nas on iznenadi, a ne bi trebalo da se dešava. Onda poslije moraš da juriš”

“Momci vjeruju u ono što radimo. Čim ispune sve što se dogovorimo i što radimo na treningu, kad prenesemo na teren, teško može rezultat da izostane. Ovaj put nas je nagradilo i možda je negdje utakmica s Leotarom koju smo morali riješiti u našu korist, da nam se danas vratila. Mislim da je ovo velika pobjeda pogotovo protiv ekipe koja je prošle godine i nama i ostaloj ligi pobjegla po 30-40 bodova.”

“Zrinjskom želim sreću da prođu u četvrtak, da prezentuju dobro bh. fudbal  i mislim da će to oni dobro uraditi. Jedna odlično posložena ekipa, zato je naša pobjeda još veća.”

“Ne može samo borbenošću da se dođe do rezultata. Mora to da bude i neke igre, izrađenih akcija. Mogli smo poslije još koji gol da damo. Kažem opet, ono što radimo, da vjerujemo i da tražimo da igramo i da smo non-stop na protivničkoj polovini, danas se isplatilo”, mišljenja je Mulalić koji se potom ponovo osvrnuo na negativan niz na gostujućim terenima:

“U nekim drugim utakmicama gdje smo, ako ste realni imalo, trebali smo pobijediti. Možda protiv Cityja u Tuzli, Leotara u Trebinju, kad već nabrajate taj niz koji nismo pobijedili. Vi se bavite time, ja se bavim da spremim ekipu na najbolji način. Možemo samo analizirati konstalaciju onako kako se dešavalo na terenu i ko stoji preko puta, koja ekipa. Zato je veća naša pobjeda, drago mi je da smo pobijedili, poslije koje ste rekli godine, 2020., tad je korona dobro harala. Bitka za bodove dalje nam predstoji, nagradili smo se za Leotar i možemo dalje da se spremamo i radimo u miru.”

Jakirović je za MOJA TV ponovio europske ambicije.

“Vi mene ne poznajete. Nikoga moja ekipa neće podciejniit. Željezničar je zasluženo slavio. Izgubili smo u prvenstvu i okrećemo se novim izazovima”, rekao je Jakirović i dodao:

“Mogla bi ova utakmica ostaviti traga, ali u četvrtak nam je jako bitna utakmica. Ja se nadam da ćemo biti na nivou i da ćemo proći Tiranu.”

(Reprezentacija.ba)