Večeras nas očekuje prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Tirane i Zrinjskog.

Tirana – Zrinjski (20:00 sati, Arena Sport)

Nakon što su oba tima ispala iz prvog pretkola Lige Šampiona, svoj europski put nastavljaju u drugom pretkolu Konf. lige. Zrinjski, prvak BiH, eliminisan je od Sheriffa sa ukupnih 1:0, dok je prvak Albanije ispao od Dudelange sa 3:1.

Tirana je klub koji u svojim vitrinama ima 26 titula prvaka Albanije, a prema portalu Transfermarkt ekipa je procijenjena na 5.78 miliona Eura. Poređenja radi, Zrinjski ima vrijednost 8.68 miliona Eura.

Zrinjski je jučer stigao u Tiranu, a sinoć je obavio trening na Kombetare Areni. Svi igrači su spremni izuzev Slobodana Jakovljevića.

Čini se da su šanse za pobjedu u prvom meču podjednake. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.55 na pobjedu Tirane, a 2.85 na trijumf Zrinjskog. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

O današnjem meču govorio je trener Zrinjskog, Sergej Jakirović.

“Prvak Albanije 26 puta – jasno je da nas očekuje zahtjevan protivnik, posebno kući jer imaju fanatičnu publiku koja ih tjera naprijed 90 minuta. Gledali smo njihove utakmice s Dudelangeom i možemo reći da je Dudelange imao sreće jer je u uzvratu za 20 minuta trebao gubiti 3:0. Međutim, izdržali su te nalete i onda je to splasnulo”, kazao je Jakirović.

Utakmica se igra od 20:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport. Glavni sudija na meču je Loukas Sotiriou sa Kipra.

(Reprezentacija.ba)