Dinamo naših Amera Gojaka (25) i Luke Menala (25) večeras lovi prvi trofej u novoj sezoni.

Momčad Dinama će u Zagrebu od 20,00 sati igra protiv Hajduka meč Superkupa Hrvatske.

Ekipa Dinama je prošle godine ponovo osvojila titulu šampiona Hrvatske.

S druge strane, Hajduka je nakon devet godina osvojio trofej i to Kup Hrvatske.

Večerašnji duel u Zagrebu najavio je trener Dinama Ante Čačić. Čačić ističe da u Dinamu očekuju puno od nove sezone.

“Protiv Hajduka otvaramo novu sezonu u kojoj očekujemo jako puno. Momčad ulazi u natjecateljsu sezonu. Motiv je velik, igramo protiv velikog rivala, Hajduka, a ujedno je trofej u pitanju. Hajduk je sigurno iskoristio na najbolji mogući način, ali te utakmice nisu mjerilo. Bitno je što trener iz njih želi dobiti, a siguran sam da je Hajduk izvukao iz tih utakmica ono što je tražio. Mislim da im rezultati ne idu na štetu. Uostalom, vidim da su optimistični, pa i s pravom, jer imaju dobru ekipu i dobru atmosferu”, riječi su Čačića.

Dinamo je blagi favorit večeras. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.90 na pobjedu tima iz Zagreba. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Gojak i Menalo su dobijali šansu na pripremnim utakmicama Dinama, ali mediji u Hrvatskoj pišu da će oba naša reprezentativca večeras biti na klupi za rezervne igrače.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas ističe da će detalji odlučiti pobjednika u Zagrebu.

“Lijepo je krenuti sa utakmicom koja donosi trofej. Dugo vremena Hajduk nije bio u toj poziciji i osjećamo obvezu. Imali smo teške protivnike na pripremama, a rezultati su više za diskusiju među navijačima. Želimo napredovati i biti bolji. Znamo što radimo. Utakmica vjerovatno neće biti najljepša, a obje momčadi nastojat će ograničiti jedna drugu. Detalji će odlučiti pobjednika, ali spremni smo za ovu utakmicu”, rekao je Dambrauskas

Meč Dinamo – Hajduk direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)