Fahrudina Pjanića, oca našeg reprezentativca Miralema Pjanića, donekle su uvrijedile riječi koje je Safet Sušić iznio na račun njegovog sina.

– Pjaniću ću morati pokazati sliku Ronalda da vidi kako treba izgledati trbušni zid. Miralem još nije u potpunosti spreman i volio bih da više radi na muskulaturi, kao i da operacijom definitivno riješi problem sa preponama. Mislim da bi tada on mogao pokazati još mnogo više. – rekao je nedavno Safet Sušić.

– Miralem nije ni bilder ni atletičar. On je kreator igre, mozak ekipe. Nikada nije bio spremniji i on u ovom trenutku može igrati u svakom klubu na svijetu. – odgovorio je u razgovoru za Avazov Sport Miralemov otac Fahrudin.

Sa odigranih 657 minuta Miralem Pjanić je osmi igrač u reprezentaciji po vremenu provedenom na terenu u proteklim kvalifikacijama. Popularni "mali princ" kod Safeta Sušića doživio je pravu afirmaciju u reprezentativnom dresu, obzirom da je naš prijašnji selektor Miroslav Blažević bio skeptik po pitanju kvaliteta fudbalera Rome, te mu nije davao priliku da igra u prvom timu našeg nacionalnog tima.

Zanimljivo Pjanić je strijelac gola koji je Sušiću donio prvu pobjedu na selektorskoj funkciji. Miralem je podsjećamo u martu 2010. godine pogodio za konačnih 2:1 i pobjedu protiv Gane na Koševu.

(Reprezentacija.ba)