Najbolji bh. atletičar Amel Tuka (31) će u subotu nastupiti na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Amelu će to biti druga trka u sezoni na 800 metara, a uoči sutrašnjeg nastupa je otkrio da je prošao kroz teži period u dosadašnjoj karijeri.

“Ono što ne znate, niti sam htio potencirati dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to uticalo na slabije rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro. Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neće ostaviti traga na moje tijelo i da cu izvuči svoj maksimum u narednim trkama. Poslije svega što mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na to da konačno mogu uživati u ovome sto volim da radim”, rekao je Amel i najavio trku u Parizu.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m. U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu.

Osim našeg Amela, u Parizu će na 800 metara nastupiti i Nijel Amos, Peter Bol, Pierre-Ambroise Bosse, Patryk Dobek, Elliot Giles, Mohamed Ali Gouaned, Andreas Kramer, Benjamin Robert, Gabriel Tual te Tony Van Diepen.

Direktan TV prijenos trke na 800 metara je u subotu na Sport Klubu od 21,54 sati.

(Reprezentacija.ba)