Danas su na rasporedu tri utakmice 29. kola Premijer lige BiH, a sva tri meča možemo pratiti u direktnim TV prijenosima.

Sarajevo – Radnik (18:00 sati, MY TV)

Sarajevo je u nizu od tri poraza u Premijer ligi BiH i sasvim sigurno da fudbaleri Aleksandra Vasoskog danas jurišaju na tri boda kako bi se u nekoj mjeri iskupili navijačima, ali i podigli formu pred finale Kupa i okršaj za Europu koji je na rasporedu 19. maja.

Radnik je u prošlom kolu na svom terenu remizirao sa Posušjem i tako nastavio borbu za opstanak u društvu najboljih bh. ekipa.

Bordo tim je četvrti na tabeli, sa deset bodova manje od trećeplasiranog Borca i sa jednim bodom više od petog Željezničara. Bijeljinci su trenutno posljednji na tabeli sa zaostatkom od četiri boda u odnosu na sigurnu zonu.

Domaćin je danas favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.50 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Sutra je utakmica koju Sarajevo mora dobiti, favoriti smo i takav će biti naš pristup od prve minute. April je bio relativno loš rezultatski, ali se nadam da je pred nama zlatni maj. Ekipa je motivisana i spremna za ostatak sezone, uključujući i ovu utakmicu protiv Radnika. Osim Avramovskog svi su zdravi i u rosteru za ovaj meč”, kazao je trener Sarajeva pred utakmicu.

U dva ovosezonska duela vidjeli smo dvije pobjede Sarajeva. U Bijeljini je bilo 0:1, a na Koševu 2:1.

Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom od 18 sati uz TV prijenos na MY TV (Moja TV). Glavni sudija na meču je Velimir Drinić iz Modriče.

Sloboda – Zrinjski (18:00 sati, Arena Sport)

Sloboda u proljetnom dijelu sezone ne bilježi dobre rezultate i za opstanak u Premijer ligi BiH ključni bi mogli biti osvojeni bodovi u jesenjem dijelu. U prošlom kolu se izgubili od Rudara sa 1:0, a u toku sedmice “pao im je kamen s leđa” jer je NS/FS BiH potvrdio izdavanje licence za narednu sezone.

Zrinjski je najbolja ekipa BiH za ovu sezonu, u prethodnom kolu su savladali Široki Brijeg sa 1:0, a nakon meča uslijedilo je veliko slavlje i podizanje pehara titule prvaka BiH.

Tuzlaci su osmi na tabeli sa četiri boda više od 11. mjesta koje vodi u drugi rang bh. fudbala. Slobodi je preostalo pet neugodnih mečeva do kraja sezone i svaki bod im je od ključnog značaja. Zrinjski je ubjedljivo na prvom mjestu i trener Jakirović će vjerovatno priliku dati i nekim mlađim igračima.

Gostima se danas daju veće šanse za trijumf. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.55 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote s ovog meča možete pogledati ovdje.

“Čeka nas utakmica protiv najdominantnije ekipe u historiji Bosne i Hercegovine. Nije neki alibi, ali definitivno najkvalitetnija ekipa. Najmanje nam godi, u prošlosti nismo imali dobre rezultate s njima. Mislim da smo ih posljednji put dobili 2016. godine. Dat ćemo svoj maksimum. Vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno”, rekao je u najavi trener Slobode, Amir Spahić.

“Profesionalno, maksimalno ozbiljno odradićemo ostatak sezone. Idemo protivniku koji želi bodove kako se ne bi doveo u neprijatnu situaciju. Muče se ovog proljeća, protiv Leotara konačno su konačno pobijedili, tako da nas čeka zahtjevna utakmica”, kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

Zrinjski je u oba prvenstvena duela ove sezone ostvario pobjede. Na Tušnju je bilo 0:2, a u Mostaru 1:0. U Kupu BiH u 1/8 finala Sloboda je nakon penala eliminisala Zrinjski.

Današnji susret Slobode i Zrinjskog igra se od 18 sati uz prijenos na Areni Sport. Pravdu na utakmici dijelit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Velež – Rudar Prijedor (20:00 sati, Arena Sport)

Mostarski Velež je nakon šest utakmica bez poraza u prošlom kolu poražen od Leotara u Trebinju u meču koji je izazvao dosta medijske pažnje zbog nezadovoljstva suđenjem iz redova Veleža koji nema prevelike rezultatske ambicije u Premijer ligi BiH, a njihove sve misli su okrenute duelu finala Kupa sa Sarajevom.

S druge strane Rudar je u teškoj situaciji i u velikoj borbi za opstanak. U kolu iza nas su savladali Slobodu sa 1:0 i tako povećali svoje šanse za mjesto koje garantuje igranje PL BiH i naredne sezone.

Velež je na šesti na tabeli sa četiri boda manje od petoplasiranog Želje, a pretposljednji Rudar ima bod manje od desetog Posušja.

Rođeni su blagi favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.75 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

U dosadašnjem dijelu sezone vidjeli smo dva zanimljiva duela Veleža i Rudara. U Vrapčićima je bilo 0:2 za Rudar, dok smo u Prijedoru vidjeli remi 2:2.

Večerašnji meč počinje u 20 sati uz TV prijenos na Areni Sport. Glavni sudija na utakmici je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

(Reprezentacija.ba)