Danas su na rasporedu utakmice 32. kola francuske Ligue 1, a svoje nastupe očekuju tri bh. reprezentativca, Anel Ahmedhodžić, Sanjin Prcić i Sead Kolašinac.

Troyes – Strasbourg (15:00 sati)

Strasbourg našeg Sanjina Prcića igra veoma dobru sezonu i do kraja će se boriti za mjesto koje vodi u Europu. Trenutno su peti sa 52 boda, a njihov današnji protivnik je ekipa Troyesa koja zauzima 15. mjesto i ima 20 bodova manje.

Ekipa Strasbourga je devet utakmica bez poraza, igraju tvrdo, ali osvajaju bodove i približavaju se svom cilju. S druge strane i Troyes je u solidnoj formi, na posljednjih šest utakmica imaju samo jedan poraz od Monaca.

Bh. veznjak Sanjin Prcić se nakon povrede vraća u konkurenciju za ovaj meč, ali sasvim sigurno neće igrati od prve minute nego će svoju šansu čekati u drugom dijelu. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 27 utakmica.

Gosti su danas blagi favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.10 na pobjedu Strasbourga. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Prvi duel ovih ekipa u ovoj sezoni završen je remijem 1:1.

Utakmica se igra od 15 sati.

Lyon – Bordeaux (17:05 sati, Arena Sport)

Bordo vodi tešku bitku za opstanak u društvu najboljih. Do kraja sezone imat će veoma težak put, a već danas imaju izuzetno teško gostovanje kod Lyona, koji istina ove sezone ne briljira i tek su na desetom mjestu.

Bordeaux je pretposljednji sa četiri manje od sigurne zone. U prošlom kolu slavili su pobjedu nad Metzom 3:1 i u dobrom raspoloženju stižu Lyonu koji je umoran i emotivno ispražnjen jer su u četvrtak ispali iz Europa Lige i to teškim porazom kući od West Hama sa 0:3.

Domaći su danas apsolutni favoriti. Kladionica Meridian na dan meča nudi koeficijent 1.35 na trijumf Lyona. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić od dolaska u Bordo postao je standardni prvotimac i ponajbolji igrač ovog tima po ocjenama. I danas je najavljen od prve minute.

Bordeaux i Lyon su u prvom meču ove sezone odigrali 2:2.

Današnji susret počinje od 17:05 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

PSG – Marseille (20:45 sati, Arena Sport)

Derbi Francuske večeras igraju veliki rivali PSG i Marseille. U jednom dijelu sezone ova dva tima su se borila za prvo mjesto, ali su Parižani u međuvremenu ubacili u brzinu više i sada su prvi sa 12 bodova više od drugoplasiranog Marseillea.

Marseille našeg Seada Kolašinca ima u Ligue 1 i u Europi osam uzastopnih pobjeda i s velikim samopouzdanjem očekuju večerašnji derbi. PSG je na četiri posljednja meča u prvenstvu postigao 14 golova i Mbappe, Messi, Neymar i društvo su posebno raspucani u posljednje vrijeme.

Analitičari veliku prednost daju PSG-u. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.38 na pobjedu Parižana. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Sead Kolašinac će prema najavama svoju priliku dobiti u drugom dijelu utakmice i vjerovatno igrati po svojoj lijevoj strani gdje će napadati Messi.

Prvi ovosezonski duel okončan je remijem 0:0.

Utakmica se igra od 20:45 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)