Preostala četiri susreta 26. kola PL BiH igraju se u subotu.

Leotar na svom terenu dočekuje Široki, dok će na Tušnju snage odmjeriti Tuzla i Borac.

Fudbaleri Posušja su domaćini Slobodi, a zadnji meč kola igraju Zrinjski i Sarajevo.

Leotar – Široki Brijeg (13,00 sati, Arena Sport)

Prva utakmica današnjeg programa igra se u Trebinju između Leotara i Širokog.

Leotar se bori za opstanak, dok Široki još uvijek ima šanse za plasman u Europu.

Ekipa Leotara već četiri kola ne zna za trijumf, a Široki je samo jednom slavio u posljednjih sedam ligaških utakmica.

Gosti iz Širokog su blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.20 na trijumf Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ova dva tima su u tekućoj sezoni odigrala dva međusobna duela i oba puta je pobijedio Široki.

Širokobriježani su na svom terenu savladali Leotar sa 2:0, dok su u Trebinju bili bolji rezultatom 3:1.

Tuzla City – Borac (15,00 sati, Arena Sport)

Momčad Tuzle od 15,00 sati na Tušnju dočekuje banjalučki Borac.

Bit će ovo duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima u Premijer ligi BiH. Tuzla je u ovom trenutku druga i ima tri boda više od Borca.

Situacija u Tuzli nije baš najbolja. Tuzlaci su tri vezana meča bez trijumfa i nedavno su ostali bez trenera Husrefa Musemića.

Ipak, kladionice daju prednost Tuzli. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.45 na trijumf Tuzle. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

S druge strane, Borac je prije dva kola promijenio trećeg trenera od početka sezone. Tomislav Ivković je zamijenio Nemanju Miljanovića i remijem protiv Zrinjskog (1:1) debitovao na klupi aktuelnog šampiona BiH.

Spomenimo i da su Tuzla i Borac ove sezone odigrali čak četiri duela.

Dva ligaška susreta u Premijer ligi su završena rezultatom 1:1, Tuzla je na svom terenu u Kupu izgubila 0:1, ali je u revanšu u Banjoj Luci slavila sa 2:1 te nakon penala prošla u 1/2 finale.

Posušje – Sloboda (16,00 sati)

Posušje i Sloboda na stadionu “Mokri Dolac” igraju izuzetno bitnu utakmicu.

Fudbaleri Posušja su trenutno na devetoj poziciji sa 24 boda, dok Sloboda zauzima osmo mjesto i ima samo bod više.

Sloboda se nalazi u užasnoj formi i čak 12 vezanih utakmica u prvenstvu nema pobjede, a izgubila je pet zadnjih susreta.

Posušje je dolaskom novog trenera Tonija Karačića proigralo i osvojilo četiri boda u duelima sa Željom i Širokim Brijegom.

Ekipa Posušja je favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.15 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Momčad Posušja u tekućoj sezoni igra veoma dobro pred svojima navijačima i ima skor od pet pobjeda, pet remija i dva poraza.

Sloboda je kao gost ostvarila dvije pobjede, četiri remija i sedam poraz.

Dodajmo da su u tekućoj sezoni odigrana dva međusobna duela. Posušje je kao domaćin pobijedilo 1:0, a rezultat u Tuzli glasio je 1:1.

Zrinjski – Sarajevo (19,00 sati, Moja TV)

Posljednji duel ovog kola igraju prvoplasirani Zrinjski i četvrtoplasirano Sarajevo.

Ekipa Zrinjskog se nalazi pred šampionskom titulom i večeras bi mogla postati novi prvak BiH. Zrinjskom je potrebna pobjeda protiv Sarajeva te da Tuzla ne pobijedi Borac na svom terenu.

Inače, Mostarci su dominantni ove sezone i imaju čak 20 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz.

Zrinjski je veliki favorit u derbiju. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.53 na pobjedu Mostaraca. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Momčad Sarajeva zaostaje velikih 25 bodova za Zrinjskim i najvjerovatnije će svoju šansu za plasman u Europu tražiti preko Kupa Bosne i Hercegovine.

Zrinjski i Sarajevo su se ove sezone sastali dva puta i u oba navrata je Zrinjski bio bolji. Izabranici Sergeja Jakirovića su na domaćem terenu slavili sa 1:0, dok su na Koševu pobijedili rezultatom 2:0.

Zanimljivo da je Zrinjski jedini tim u tekućoj sezoni bez poraza na domaćem terenu. Popularni Plemići imaju skor od 12 pobjeda i samo jednog remija u 13 odigranih mečeva.

(Reprezentacija.ba)