U petak i subotu odigrat će se 26. kolo Premijer lige BiH. Dva meča igraju se u petak, a četiri u subotu.

Prvi na teren će istrčati fudbaleri Rudara i Željezničara koji će u petak od 16 sati otvoriti 26. kolo Premijer lige BiH. Plavi žele prvu pobjedu u gostima, dok Rudar više nema prava na kiks i moraju osvojiti bod ili bodove ako se žele nastaviti boriti za ostanak u društvu najboljih.

U petak će još igrati Radnik i Velež. Ekipa iz Mostara ulazi u pobjedničku formu i u Bijeljinu putuju sa dosta samopouzdanja. Ipak, Radnik pod vodstvom Đurića igra dobro i na svom terenu žele novu pobjedu i nastavak borbe za opstanak.

U subotu se igraju četiri utakmice, a prvi igraju Leotar i Široki Brijeg. Leotar ima mnogo više motiva jer se bori za opstanak, dok Široki traži što bolju poziciju u sredini tabele.

Jedan od derbija kola igraju Tuzla City i Borac. Tuzla je u ovoj sedmici smijenjila trenera Musemića nakon niza loših rezultata, dok će Borčev novi trener Ivković imati prvo gostovanje. Oba tima će sasvim sigurno jurišati na tri boda.

Posušje na svom terenu dočekuje Slobodu koja je u velikoj rezultatskoj krizi, a domaćin na Mokrom Docu igra odlično i žele s nova tri boda uploviti u malo mirniju luku.

Posljednji meč 26. kola igraju Zrinjski i Sarajevo, derbi kola. Zrinjski je u fenomenalnoj sezoni, a već u subotu mogu osigurati titulu prvaka. Moraju savladati Sarajevo, a da Tuzla bude poražena od Borca i tako će Plemići i matematički obezbijediti titulu.

Rudar Prijedor – Željezničar / petak 16:00 sati / Moja TV
Radnik – Velež / petak 18:00 sati / Arena Sport
Leotar – Široki Brijeg / subota 13:00 sati / Arena Sport
Tuzla City – Borac / subota 15:00 sati / Arena Sport
Posušje – Sloboda / subota 16:00 sati /
Zrinjski – Sarajevo / subota 19:00 sati / Moja TV

(Reprezentacija.ba)