Naš reprezentativac i prvotimac italijanske Sampdorije Ervin Zukanović kazao je večeras prisutnim novinarima da je atmosfera u našem timu kao i uvijek veoma dobra.

“Atmosfera je uvijek bila dobra i ostat će. Jutros smo analizirali Irce i pripremamo se za utakmicu. Kao i svako okupljanje, pokušavamo da analiziramo protivnike i za sada sve ide kako treba”, riječi su bh. reprezentativca.

Zukanović se ne osvrće puno na analize irskih medija koji smatraju da je naša odbrana spora.

“Svako ima pravo na svoje mišljenje. Kao što Irci smatraju da smo mi u odbrani spori, imamo i mi mišljenje o njima.ali mi se previše ne fokusiramo na to. Imamo veliki motiv da se plasiramo na prvenstvo, jer smo bili u veoma teškoj situaciji na početku kvalifikacija”, ističe naš defanzivac.

O eventualnim iznenađenjima u selekciji Irske, Zukanović kaže:

“Jutros smo imali analizu oko igrača koji će zamijeniti povrijeđene u reprezentaciji Irske. Oni su agresivni, trkački su spremna ekipa. Ko god bude od njih igrao, njihov sistem igre se neće promijeniti. Moramo dobro paziti na njihove prekide i duge lopte , jer su oni tu najjači.Na nama je da budemo skoncentrisani do kraja te opreznom igrom dođemo do pobjede”.

Također, Ervin je poručio da ima ogromnu motivaciju da sa saigračima izbori plasman na Euro jer nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

(Reprezentacija.ba)